Arijana Saračević Helać oprostila se od Svetozara Pudarića: Ljudina i dobrica...

Radiosarajevo.ba
Arijana Saračević Helać oprostila se od Svetozara Pudarića: Ljudina i dobrica...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Arijana Saračević Helać: Tri mjeseca radila na projektu dokumentarca "Bosna"

U Sarajevu je danas u 61. godini preminuo Svetozar Pudarić, bivši generalni sekretar SDP-a i potpredsjednik Federacije BiH.

Ugledna novinarka i ratna reporterka Arijana Saračević Helać oprostila se na svom Facebook profilu od Pudarića.

"Otišao naš drug Sveto. Poštenjačina, ljudina, dobrica,borac. Neko ko nam je davao snagu, a pitali se odakle je crpi. Mlađima pričam o njegovom ratnom vjenčanju. On i njegova tadašnja djevojka Sandra, ranjeni su od iste granate. Izgubili noge. Odvezli ih u različite bolnice. Na nagovor prijatelja, nakon 10 dana, sastave ih i u istom bolničkom krevetu i vjenčaju.

Došlo puno raje, pjevali Nadrealisti. Doktori dozvolili da se i zapali i malo popije. U to vrijeme zla, bila je to bajka. Ali bila je. Kasnije se politički borio ali ga je nagrizla tuđa pohlepa, tuđe sujete, nagrizli su ga neljudi. Nepravda nam ga je i odnijela. Dobri čovječe-druže, odmori se. Nama ćeš faliti, tvoj lijepi osmijeh, tihi glas, tvoja dobrota", napisala je Arijana.

Posljednji pozdrav druga Svetozara Pudarića: Poruka o kojoj će se dugo pričati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije