Latinka Perović o Srbiji: To je hajdučko društvo, taj mentalitet se zadržao

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Cuvajte se gospodjo

Zaista ima hrabrih ljudi kao sta je ova gospodja Peroviv,ali se cesto pitam je li to doista dobro u zemljama Balkana gdje zivot ne vrijedi nista i vlastodrsci naredjuju ubojstva i za manje nego gospodja Perovic govori.

Mentalni

sklop dzabalebarenja i zivljenja na tudjoj grbaci.

Beg Bosnjacki

Ajduci u ovcijim kozurinama, pod ovcijim subarana u siljkas opancima …Kud ih dovedismo iz Valahije upm Zar nismo mogli igdje drugo naci sluge i cobane !?!?!?

Da se zna!

U BiH do Kraljevine SHS nije bilo SPC. Bile su grckopravoslavne crkve. Godine 1920. srbijanska pravoslavna crkva kupuje grckopravoslavne crkve na zapBalkanu od Carigradske vaseljenske patrijasije za 1,5 milon franaka u zlatu i pravi SPC. Namece crkvena pravila i mijenja bogosluzenje. Nije se moglo biti Srbin izvan te crkve. Tad je ukinuta i CG pravoslavna crkva da bi je integrisali u novu spc. Odmah potom prave srbe, kao naciju Kraljevine SHS, na bazi pravoslavne vjere(spc) i sh jezika, na cijelom prostoru Kraljevine. Toliko o naciji srbima izvan Srbije. Odavno nema SHS/YU/SFRJ. Njihove “nacije” danas sluze za velikodrzavne projekte Srbije i Hrvatske.

Hajdicija na djelu

Kad je rijec o raspolaganju prirodnim resursima nakon Daytona, onda preko 50% BiH stanovnistva-Bosnjaci raspolaze sa 20%prirodnih resursa, a 31% bosanskih Srba raspolaze sa 62% . Prije 1919. Bosnjaci su bili vlasnici preko 80% grunta u BiH. Agrarnom reformom “kmetopravo” im je 1919. Kraljevina SHS oduzela grunt koji im nikada nije pravicno isplacen. Zemljiste je potom dijeljeno “po glavi stanovnika” kad su Bosnjaci bili dobrano iseljeni, i po ratnim zaslugama “srpskih” boraca. Vrijeme je za Restituciju, ali ne samo sa 1945. vec 26 godina prije tj sa 1918! Ispda da srbin u odnosu na bosnjaka u BiH raspolaze 5 puta vecim prirodnim resursima!!

/ Najnovije