Kupujte šampone Ella i pomozite mališanima oboljelim od raka da dobiju perike

S. H.
Kupujte šampone Ella i pomozite mališanima oboljelim od raka da dobiju perike
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Brend Ella pomaže projektu "Moja kosa, tvoja kosa"

Bosanskohercegovački brend Ella iz Busovače odlučio je pomoći projekat Udruženja "Moja kosa, tvoja kosa".

Naime, kompanija EZ Group iz Busovače pokrenula je kampanju koja ima za cilj finansijski podržati projekat "Moja kosa, tvoja kosa".

Direktor Udruženja Fikret Kubat se na današnjoj konferenciji za medije zahvalio brendu Ella na društvenoj odgovornosti.

"Podrška i pomoć dolaze u pravo vrijeme. Naš projekat je postao prepoznatljiv i drago mi je da je naša domaća kompanija to prepoznala, te da će se projekat nastaviti realizirati kako bi svako dijete kojem je to potrebno dobilo svoju periku", rekao je Kubat.

Mahir Mujić, generalni direktor EZ Groupe koja funkcionira 30 godina, rekao je kako su kroz godine postojanja napravili širok dijapazon proizvoda, te do sada pomagali lokalnoj zajednici.

"Kroz ovaj projekat htjeli smo napraviti iskorak i pomoći djeci oboljeloj raka.  Kroz prodaju šampona Ella u svim pakovanjima u toku kampanje koja će trajati četiri mjeseca, pet posto od prodaje uložit ćemo u projekat 'Moja kosa, tvoja kosa'", rekao je Mujić navodeći kako se ovi proizvodi mogu kupiti u gotovo svim prodavnicama već od prekosutra.

Kampanje će trajati do 31. augusta ove godine.

Nermina Ćuzović, koordinatorica ovog projekta, zahvalila se brendu Ella na svesrdnoj podršci kojem je potrebna pomoć za nastavak, naročito iz ovog sektora.

"Svi oni koji kupe šampon za njegu kose, pomažu ovaj projekat. Nema boljeg načina da se pomogne", rekla je Ćuzović navodeći kako je projekat otvoren za svu djecu koja imaju privremeni ili trenutni gubitak kose.

Budući da se perike prave od prirodne kose koja ne smije biti tretirana, perike koje dobiju djeca se trebaju održavati blagim šamponom, mlakom vodom i sušiti se na zraku.

Ćuzović je iskoristila priliku i da pozove dijasporu da pomognu kupovinom šampona brenda Ella. Također je navela kako se svi zainteresirani mogu ošišati i u salonu po izboru, prema uputama koje se nalaze na stranici ovog udruženja, a zatim donirati kosu za izradu perika za mališane oboljele od raka. Kosa se potom može poslati poštom ili pozvati članove udruženja da je preuzmu.

Na kampanje koje Udruženje organizira uvijek su veliki odzivi, tako da su do sada prikupili preko 3.000 primjeraka kose za perike.

Šampone Ella možete kupiti u sljedećim marketima: Bingo, Best Travnik, Amko Commerce, Penny marketi, te drogerije cm i dm!, navela je Lejla Šuman, product i marketing manager EZ Group.

Na današnjoj konferenciji za medije predstavio se i mladi Zeničanin Fuad Halilović o kojem smo već ranije pisali.

Zeničanin pobijedio opaku bolest, danas pravi perike za oboljele mališane

Halilović je ispričao kako je i sam prebolio rak, a kako danas pravi perike za mališane kojima su one potrebne. 

Mališanima koje obole od raka najprije nastoje pružiti podršku i psihološku pomoć, a zatim se nekima od njih koji privremeno ili trajno izgube kosu prave perike.

Obično se mališanima, kako su pojasnili iz Udruženja, nakon kemoterapija počne vraćati kosa, ali ima i onih koji je trajno izgube te nastave nositi perike.

Mališani novoizrađene perike iz udruženja dobijaju na stalku, a da biste se ošišali i donirali kosu dužina vaše kose treba biti najmanje 30 centimetara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije