Premijer odriješio kesu: Dijeli čokolade svima koji su dobili ViK, i to domaće

Radiosarajevo.ba
Premijer odriješio kesu: Dijeli čokolade svima koji su dobili ViK, i to domaće
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković okarakterizirao je upravljačke strukture u poduzeću Vodovod i kanalizacija kao najgore u Kantonu Sarajevo te naglasio da nema povjerenja u njihov menadžment.

Kazao je to na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, te javno izjavio da će onome ko dobije vodovod dati čokoladu.

Stoga se urednik i voditelj radijske emisije Šalter (svakog radnog dana od 10 do 13 na Radiju Otvorena mreža) odvažio na avanturu: dobiti čokoladu od premijera.

"Nisam ni mogao pretpostaviti da će se nešto što je počelo kao šala na Šalteru (i mi zaslužujemo da se opustimo s vremena na vrijeme) pretvoriti u najuzbudljiviji dio dana.

Nakon što sam pročitao informacije iz Ministarstva za zdravstvo Kantona Sarajevo i Vodovoda i Kanalizacija Sarajevo o ispravnosti pitke vode, odnosno saopćenja kojima se demantiraju glasine o neispravnosti 'česmovače', bacio sam pogled na Šalterovo e-mail sanduče gdje me dočekao prijedlog slušatelja da pokušam dobiti Vodovod i Kanalizaciju Sarajevo i zaradim čokoladu od premijera Kantona Sarajevo Elmedina Dine Konakovića.

Ko ne bi htio čokoladu, upitao sam se i okrenuo njihov broj telefona. Prvi put me dočekalo zauzeće, no već na drugom pozivu, javio se zaposlenik ViK-a kojeg sam obavijestio da pozivam zbog Konakovićeve čokolade. Ovaj se nasmijao i rekao da su zaista veoma često brojevi zauzeti i da, kada god je linija slobodna, dispečeri će preuzeti poziv.

Nakon što sam dobio ViK, pozvao sam kabinet premijera Konakovića gdje sam upitao za termin preuzimanja čokolade. Osoba koja mi se javila rekla je da dođem, a ja sam izrazio želju da moja čokolada bude s lješnjacima i da mi je uruči premijer lično.

'Ne ispunjavamo želje', rekli su mi iz kabineta.

Planirao sam samo uslikati čokoladu, eventualno premijera Konakovića i sebe s čokoladom. Međutim, vozeći se tramvajem, na pamet mi je pao Konakovićev nadimak u narodu: Facebook Premijer. Elmedin Konaković ulaže jako mnogo truda u komunikaciju putem društvenih mreža. To se može smatrati poprilično pametnim potezom, s obzirom na to da i Kunto i Panto imaju Facebook, a direktni kontakt tog tipa daje želji za saradnju na istoj ravni s onima kojima vlada (prividni) legitimitet. Pomislio sam: mislim da mu neće smetati da zabilježim zvukom i slikom svoje preuzimanje čokolade.

Akt dijeljenja čokolade je odličan reklamni potez kojim se vlast prikazuje kao čuvar koji ispunjava data obećanja. S druge strane, akt dolaska po čokoladu možemo također posmatrati kao građansko pravo, obavezu da mu uzmemo čokoladu.

Izvinjavam se na kvaliteti, ali gerila često poznaje samo suštinu, ne i formu. I svaka čast premijeru na podršci domaćoj firmi, ali ja sam ipak očekivao veliku čokoladu, kako je obećano. Ili dvije male...", prenosi portal Udrimuški.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije