I danas bez vode veliki dio Sarajeva - provjerite da li je i vaše naselje na listi

Radiosarajevo.ba
I danas bez vode veliki dio Sarajeva - provjerite da li je i vaše naselje na listi
Facebook / KJKP ViK
Iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo i jutros je stiglo saopćenje s listom ulica koje će danas biti bez vode. Za većinu naselja se ne navodi kad će voda nestati/doći, izuzev za Dobrinju gdje se navodi kako će se radovi odvijati od 10 do 16 sati.

"Danas će se popravljati kvarovi na sljedećim lokacijama: Pruščakova, Mihrivode, Safvet bega Bašagića, Alije Nametka, Rudolfa Rude Tomića, naselje C5 Dobrinja, Braće Nuhić, Okrugla, Iza bašče, Kamenica, Iza Hrida, Igmanskog bataljona, Seada Bublina, dio naselja Sokolović-Kolonija, Jukićeva.

U sklopu poslova na izradi Studije za neprihodovanu vodu, danas je planiran nastavak radova na području Dobrinje i bez vodosnabdijevanja će biti slijedeće ulice: Trg djece Dobrinje, Kasima Prohića, Grada Bakua, Salke Nazečića, Trg Sarajevske olimpijade, Grada Kalgarija. Radovi su planirani u periodu od 10 do 16 sati, saopćeno je iz Vodovoda.

Također, u toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Ragiba Đinde, Kasima Hadžića, Cicin Han, Požegina, Halilbašića i Safvet bega Bašagića.

U Dispečerskom centru primljene su ukupno 22 telefonske i terenske prijave (sedam na vodomjerima, 15 na vodovodnoj mreži), a Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata planirala je izlazak na 11 lokacija radi popravljanja kvarova i sanacija iskopa, a na više lokacija će se odleđivati priključni cjevovodi. Bit će vršena i isključenja dužnika.

"Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do 8 sati imala prijavljeno 70 kvarova u šahtovima tj. vodomjernim garniturama. S obzirom na pojačan intenzitet popravki kvarova, još jednom apeliramo na naše potrošače za strpljenje i razumijevanje", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije