Konaković nakon izlječenja: Ozbiljno shvatite koronu, definitivno nije "jača gripa"

B. T.
Konaković nakon izlječenja: Ozbiljno shvatite koronu, definitivno nije "jača gripa"
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sa pressa u Sarajevu

Elmedin Konaković, predsjednik Narod i pravda više nije zaražen koronavirusom.

Kako je objasnio u izjavi za Radiosarajevo.ba, prema novim standardima Svjetske zdravstvene organizacije, a koje se primjenjuju i kod nas, on je oporavljen, jer ulazi u 18 dan od pojave simptoma, te je dobio rješenje o prestanku izolacije.

Kako kaže, dobro se osjeća, nalazi, osnosno RTG snimak pluća također pokazuju poboljšanje. Prepričava da je u prvoj fazi bolesti prošao bez većih problema, ali da je u drugoj fazi došlo do pogoršanja.

„Tri-četiri noći bilo je „inetresantno“, da ne upotrijebim neku drugu riječ“, kaže Konaković.

S obzirom da se epidemiološka situacija u državi pogoršava, građanim poručuje da krajnje ozbiljno shvate situaciju i da se pridržavaju mjera zaštite.

„Ima onih koji prođu bez simptoma, ali bih svima savjetovao da ne rizikuju, da ne ne bi prošli kao mi, koji smo u ovoj drugoj grupi. Definitivno je ozbiljnije od „jače gripe“ kako su to neki karkterizirali, kaže Konaković.

Objašnjava da je peti dan skinuo temperaturu, da nije bilo jednostavno, te da može zamisliti kako je onima kod kojih onda traje duže i koji su hospitalizirani.

„Tih nekoliko noći ne bih poželio nikome“, kaže Konaković, objašnjavajući da je bio na ivici da bude hospitaliziran.

S obzirom da koronavirus, između ostalog, donosi i komplikaciju u vidu zgrušnjavanja krvi, kaže da sam sebi daje injekcije protiv koje to sprječavaju.

Njegova supruga Dalija, koja je također zaražena koronavirusom, kako nam prenosi Konaković, osjeća se dobro, ona nema simptome. Ali je još u izolaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije