Posljednji oproštaj od omiljenog voditelja: Klanjana dženaza Tariku Heliću

2
Radiosarajevo.ba
Posljednji oproštaj od omiljenog voditelja: Klanjana dženaza Tariku Heliću
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Prisustvovale su brojne kolege, prijatelji i rodbina

Dženaza Tariku Heliću, koji je bio jedan od najpoznatijih i najboljih radijskih i TV voditelja u BiH, ali i regionu, klanjana je danas na sarajevskom mezarju Vlakovo.

Posljednjem ispraćaju prisustvovale su brojne kolege, prijatelji i rodbina. 

Podsjećamo, Helić je preminuo 5. januara oko 11.30 sati u krugu benzinske pumpe u Blažuju kraj Sarajeva, blizu brze ceste. Navodno je Helić sa prijateljem svratio na benzinsku pumpu u Blažuju, nakon dženaze zajedničkom prijatelju, i tu je i preminuo.

On je gledaocima i slušateljima postao prepoznatljiv po pozdravu "Svako dobro Bosno i Hercegovino".

Na Radiju Federacije Tarik Helić, ostavio je neizbrisiv trag sa autorskim serijalom Naši ljudi, emisijama Priče za dobar dan, U fokusu, a slušateljima u cijeloj Bosni i Hercegovini, ovog je januara uputio poslijednje Svako dobro u jednoj od mnogobrojnih emisija jutarnjeg programa koje je uređivao i vodio.

"Njegovi osmijesi i ljubav koje je nesebično utkao ostaju zauvijek upisani na najsjajnijim stranicama Federalne radio televizije", napisale su Tarikove kolege s Federalne televizije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije