Danas dženaza Tariku Heliću: Pročitajte još jedan emotivan oproštaj

0
Fena / Radiosarajevo.ba
Danas dženaza Tariku Heliću: Pročitajte još jedan emotivan oproštaj
Foto: FTV / Tarik Helić

Tarik Helić, jedan od najpoznatijih i najboljih radijskih i TV voditelja u BiH, ali i regionu, preminuo je 5. januara u Sarajevu u 58. godini.

Kako je objavljeno, dženaza Tariku Heliću bit će klanjana danas, u 13.15 sati, na gradskom mezarju Vlakovo.

Podsjećamo, Helić je preminuo 5. januara oko 11.30 sati u krugu benzinske pumpe u „Blažuju“, blizu brze ceste.

Navodno je Helić sa prijateljem svratio na benzinsku pumpu u Blažuju, nakon dženaze zajedničkom prijatelju, i tu je i preminuo.

On je gledaocima i slušateljima postao prepoznatljiv po pozdravu "Svako dobro Bosno i Hercegovino".

Na Radiju Federacije Tarik Helić, ostavio je neizbrisiv trag sa autorskim serijalom Naši ljudi, emisijama Priče za dobar dan, U fokusu, a slušateljima u cijeloj Bosni i Hercegovini, ovog je januara uputio poslijednje Svako dobro u jednoj od mnogobrojnih emisija jutarnjeg programa koje je uređivao i vodio.

"Njegovi osmijesi i ljubav koje je nesebično utkao ostaju zauvijek upisani na najsjajnijim stranicama Federalne radio televizije", napisale su Tarikove kolege s Federalne televizije.

Društvo novinara Bosne i Hercegovine danas je objavilo da se sa velikim bolom danas opraštaju od dragog i cijenjenog kolege Tarika Helića.

In memoriam - undefined

Foto: Facebook: In memoriam

Podsjećaju da je Helić svoj dugogodišnji novinarski i voditeljski put započeo u devedesetim godinama u RTVBiH u redakciji informativnog programa. Tada i sve do današnjih dana je svojim glasom, neponovljivim baritonom ovjekovječio niz emisija u kojima je kako autorski sudjelovao tako i sa velikom voljom surađivao sa nizom svojih kolega i kolegica.

"Uz veliko strpljenje nizale su se generacije koje su se uz ovog kolegu mogle naučiti ljepoti govora i jezika. Svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini je pretočio u svakom svom govoru i radu, a rečenica - Svako dobro Bosno i Hercegovino - nikad više neće biti ista. Toj rečenici će nedostajati sva ljubav prema ljudim, dobrim ljudima ove države", navode iz Društva.

Ističu da ćemo se zajednički sjećati niza serijala, u redakciji Kulturno-zabavnog programa Federalne televizije: „Pjesmom kroz gradove“, „Subotom uvečer“, „Legende BH sevdaha“, Jutarnji program „Dobro jutro“...

Također, naglašavaju da je Helić u program Radija Bosne i Hercegovine i Radija Federacije Bosne i Hercegovine budio i razbuđivao slušateljke i slušatelje svojim glasom dugi niz godina. Dopisnici širom Bosne i Hercegovine sjećat će ga se kao kolegu u kojem su uvijek imali podršku u svome radu, i ono najbitnije - uprkos fizičkim udaljenostima - toplu ljudsku riječ.

"Emisije Radija Federacije Bosne i Hercegovine “Naši ljudi” i “Priče za dobar dan” “U fokusu” nikad više neće biti iste bez poruke koja je za Tarika bila moto života - Svako dobro. Kako njegove kolege kažu - Njegovi osmijesi i ljubav koje je nesebično utkao ostaju zauvijek upisani na najsjajnijim stranicama Federalne radio-televizije", saopćeno je iz Društva novinara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije