BiH / Poruke mira i suživota: Katolički svećenik dočekao Bajram sa vjernicima u Travniku

25. 06. 2017. u 20:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Brojni vjernici koji su Bajram namaz klanjali u Šarenoj džamiji u Travniku ostali su iznenađeni nakon što im se u džamiji pridružio i jedan svećenik.

Ovo je prvi put da im se nakon rata jedan katolički svećenik pridružio u dočeku najvećem muslimanskog praznika, a riječ je o fra Jurlijanu Madžaru, koji je odlučio posjetiti centralni bajramski program u muftiluku Travnik, prenosi Dnevnik.ba.

"Uopće nije postojala opcija da ne odem. Moja misija je širiti poruku mira i suživota. Dočekati Bajram sa svojim sugrađanima je najmanje što mogu učiniti", govori fra Julijan.

U duhu 26. obljetnice Gospina ukazanja u Međugorju, u duhu mira i ljubavi - dočekan je i Bajram u Travniku, naglašava fra Madžar.

"Kad sam došao - vjernici su bili iznenađeni. No, ne čudi. 20 godina ih nitko nije posjetio, nitko nije djelio njihovu radost. No, nakon početnog šoka - jako lijepo su me primili. Sretan sam da kroz život djelimo radost blagdana. Bitno je da smo tu jedni za druge. Uvijek", zaključuje fra Julijan.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA