Ambasador Turske u BiH: Bajram prilika za okupljanje prijatelja

Anadolija
Ambasador Turske u BiH: Bajram prilika za okupljanje prijatelja
Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc organizirao je u nedjelju prijem za turske državljane povodom Ramazanskog bajrama.

Prijem je održan u zgradi ambasade u Sarajevu, a prisustvovali su predstavnici brojnih turskih institucija u BiH, te veliki broj zvanica. Ambasador Koc je, zajedno sa suprugom, čestitao Bajram svim gostima.

Koc je u razgovoru za AA istakao kako je sretan što prvog dana Ramazanskog bajrama ima priliku okupiti se sa turskim državljanima koji žive u ovoj zemlji.

Podsjetivši kako se ovim praznikom ispraća odabrani mjesec ramazan, Koc je svim muslimanima čestitao današnji praznik, te poželio da ga provedu sa svojim najmilijima.

Zadovoljstvo povodom današnjeg prijema nije krila ni ambasadorova supruga Pinar Koc. Ona je istakla kako je lijepo provoditi bajrama u BiH, u zemlji, kako je istakla, u kojoj se osjeća kao kod kuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije