Kampovanje i rock - Lake Fest za sve koji su mladi duhom

Radiosarajevo.ba
Kampovanje i rock - Lake Fest za sve koji su mladi duhom
Neki od najpopularnijih regionalnih rock izvođača naći će se ovog vikenda na Lake Festu. Budite i vi dio ove zabavne priče.

Zeleni ambijent Krupačkog jezera kraj Nikšića, od četvrtka do nedjelje bit će mjesto najbolje muzike. Šesti Lake Fest donosi najbolji izbor bendova do sada, a sve će u nedjelju krunisati Manu Chao

Jelena Zvicer, glasnogovornica festivala, u razgovoru za Radiosarajevo.ba kaže kako su svi posjetitelji iz Bosne i Hercegovine dobrodošli, te da se karte mogu nabaviti u pretprodaji na Kupikartu.ba.

"Došli smo, evo, čak i do šestog Lake Festa, koji će se održati od  11. do 14. augusta. Ono što smo radili proteklih godina sada je kulminiralo - imamo 28 izvođača,  kako iz regiona, tako i iz cijelog svijeta", kaže Zvicer i nastavlja:  

"Uvjerena sam da će Nikšić i ovaj put napraviti sjajnu atmosferu na jezeru. Moram reći da je zainteresiranost iz regiona zaista velika, a samim time i naša odgovornost. U tehničkom smislu festival je ove godine proširen.

Proširen je i kapacitet kampa koji je i ove godine besplatan za sve posjetitelje Lake Festa. Turistički ambijent Krupačkog jezera otvara mnogo mogućnosti, pa svi koji budu kampovali imat će priliku da se druže, kupaju, uživaju u sportskim aktivnostima, sve do 18.00 svaki dan, kada počinju koncerti.

Očekuje se prisustvo od preko 40.000 posjetilaca. Nadam se da će Bosanci i Hercegovci i ove godine biti s nama", kaže naša sugovornica, uz napomenu da je besplatan ulaz na prvu večer festivala, u četvrtak, kada će glavne zvijezde biti Rambo i Bajaga. 

S obzirom na line-up koji je zaista bogat, isplati se ići u Nikšić. 

Podsjećamo, cijena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10 eura za jednu večer, odnosno  25 eura za četiri večeri, pri čemu je boravak u kampu besplatan uz izuzetak plaćanja boravišne takse koja iznosi 0,60 eura.

Pogledajte najavni video za ovaj festival, a u nastavku pronađite dnevni program Lake festa.

Program:

  1. august: Voodoo  Mangrov Rambo Amadeus, Bajaga i Instruktori, Kultur Shock, Off duty, Sivilo
  2. august: Light Under The Black Mountain, Zoon politikon, Mort, Kerber, Goran Bare & Majke, Kiril Dzajkovski, Mc TK Wonder & Mc Wasp, Nikola Vranjković
  3. august: Justin’s  Johnson, Irish stew, Lačni franc, DST,  YU grupa, Dejan Petrović Big band, Ritam nereda
  4. august Sara Renar, Punkreas, Stray Dogg, TBF, Manu Chao La Ventura, Gužva u 16-ercu, Aurora

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije