BiH / Kalesijska olimpijada: Ski skokovi u Kurtićima senzacija koja je oduševila građane

04. 03. 2018. u 19:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 285

Ski skokovi u Vikićima, kod Bihaća, koji su postali prava atrakcija u cijeloj Bosni i Hercegovini dobili su konkurenciju nakon što je u kalesijskom naselju Kurtići održana prava mini olimpijada, u kojoj su uživale stotine građana.

Riječ je o gotovo tradicionalnom druženju u takozvanom zimskom centru Branjevac, gdje građani Kalesije, ali i drugih općina uživaju u zimskim čarolijama ovog kraja.

Centralni događaj je svakako bilo takmičenje u ski skokovima, na specijalno pripremljenoj skakonici koju su pripremali ljubitelji zimskih sportova iz Prnjavora. Ove godine je bilo upriličeno i takmičenje za djecu do 12 godina, koja su se takmičila u trci na džakama, prenosi NKP.

Pored takmičarskog dijela, gosti su mogli skijati i sankati, a za sve goste je pripremljen čaj u velikom kazanu, a za najmlađe i slatkiši.

Interesanto je pomenuti da je takmičenja ove vrste u ski skokovima jedino na području Tuzlanskog kantona, ali i šire, a kako je poznato jedino veće takmičenje u BiH se održava u Vikićima kod Bihaća, gdje tradicija ski skokova postoji već 14 godina.

Najbolji ski-skakači su dobili pehare i medalje, dok su pored njih nagrađeni: najstariji takmičar, najmlađi takmičar, takmičar sa najboljom tehnikom skoka, kao i takmičar koji je imao "najbolji" pad.

Djeca od 12 godina su također dobila medalje za prva tri mjesta, kao i poklone.

Prošlogodišnji pobjednik, Bekir Huremović je ove godine završio kao trećeplasirani. Drugo mjesto je pripalo Ćazimu Huremoviću, dok je pobjednik ovogodišnjih ski skokova bio Eldar Kurtić, koji je prošle godine bio drugoplasirani.

Najbolja u trci u vrećama je bila Emina Mujanović, a sve tri medalje su pripale djevojčicama.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA