Kada se otvaraju bazeni i koliko će koštati karte: Cijene bi vas mogle iznenaditi

8
A. L.
Kada se otvaraju bazeni i koliko će koštati karte: Cijene bi vas mogle iznenaditi
Foto: Kolaž/Facebook / Sezona bazena počinje

Hladan sok, sladoled ili lepeza mogu poslužiti kao dobre ideje za rashladiti se u vrelim danima, ali teško da se nešto od toga može porediti s vodom - onom na bazenu, jezeru ili moru.

Za početak ljeta brojni građani biraju odlazak na bazene. Neki od razloga su blizina i dostupnost svima, a i dobro posluže da se napravi podloga tena za odlazak na godišnji odmor.

S obzirom da je tek početak šestog mjeseca, a temperature su u brojnim bosanskohercegovačkim gradovima uveliko iznad 30 stepeni, postavlja se pitanje kada će početi s radom bazeni, kako u Sarajevu, tako i okolini.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Cijene iste ili niže

Ekipa portala Radiosarajevo.ba saznaje da će cijene karata i ostalog sadržaja koji je dostupan na bazenima većinom ostati iste ili čak niže.

S obzirom da je gotovo sve poskupjelo, od goriva preko hrane do raznih proizvoda, bilo je za očekivati da će i bazeni krenuti istim koracima, ali to za sada nije slučaj.

Otvorenje ovog vikenda ili "uskoro"

Sarajlije koje žele da uživaju u sunčanju i kupanju na bazenima to već mogu uraditi od ovog vikenda jer je od 4. juna otvoren najveći sarajevski bazen - Terme.

Cijene ulaznica za odrasle, kada su u pitanju radni dani, bit će nešto niže i iznosit će 13 KM, za razliku od prošle godine kada su bile 14. Za vikend cijena ostaje ista - 16 KM.

Termalna rivijera Sarajevo - undefined

Foto: Facebook / Termalna rivijera Sarajevo: Termalna rivijera Sarajevo

Uskoro će glavni grad Bosne i Hercegovine dobiti još jedan bazen, onaj na Dobrinji. Prema posljednjim najavama, bazen će biti otvoren u julu. Za sada nisu poznate informacije o cijenama ulaznica.

Ostale destinacije

Kupači u Konjicu uglavnom imaju dvije opcije kada je u pitanju kupanje u bazenima - jednu skuplju, hotelsku, i drugu nešto jeftiniju - gradsku.

U poznatom hotelskom bazenu u ovog gradiću građani se mogu kupati od ovog vikenda. Cijene ostaju iste kao i prošle godine - 15 KM za odrasle i 10 KM za djecu.

Gradski bazen neće biti otvoren još neko vrijeme. Očekuje se da će s radom početi od sredine ovog mjeseca. Cijene, kako je rečeno za portal Radiosarajevo.ba, ostaju iste kao prošle godine - 6 KM za odrasle i 3 KM za djecu. Cijene ostalih usluga u ovom kompleksu, računajući hranu i piće, također ostaju iste.

Vodeni park Ribica - Vitez - undefined

Foto: Facebook / Vodeni park Ribica - Vitez: Vodeni park Ribica - Vitez

Vitez

Kada je u pitanju popularni bazen u Vitezu, on još nije otvoren i ne očekuje se da će biti prije 10. juna ili nekoliko dana kasnije.

Prema najavama, cijene neće biti mijenjane u odnosu na prošlu godinu.

Olovo

Bazen Zeleni vir u Olovu još uvijek nije otvoren, a očekuje se da će se to desiti u narednih 10 do 15 dana, kazali su nam iz ovog bazena.

Kako su dodali, za sada nije poznato koliko će iznositi cijene ulaznica za ovu godinu jer se sprema novi plan i program ponuda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije