Sjećate li se bazena Bentbaša: Gdje su nestala druženja, smijeh i dječija graja

3
A. Ka.
Sjećate li se bazena Bentbaša: Gdje su nestala druženja, smijeh i dječija graja
FOTO: Facebook / Popularno kupalište na Bentbaši radilo je godinama

Godinama bazen na Bentbaši zjapi prazan. Druženja, smijeh i dječija graja nestali su 2009. godine kada su bazeni zatvoreni.

Danas izgledaju kao bara, prostor zjapi prazan i propada, domaćin je napuštenim psima i životinjama. Sve se to događa u starom dijelu Sarajeva, na lokaciji koja je jedna od perspektivnijih u bh. prijestolnici.

Popularno kupalište na Bentbaši radilo je godinama. Slovilo je prvenstveno za okupljalište raje iz Sarajeva, ali je bilo i raje "sa strane" i svi su bili dobrodošli... I danas u ušima Sarajlija odzvanja galama i smijeh djece tokom ljetnog raspusta.

Oglasila se Hota-Muminović o štrajku u osnovnim školama u KS: "Sindikat pribjegava lažima"

Oglasila se Hota-Muminović o štrajku u osnovnim školama u KS: "Sindikat pribjegava lažima"

Svi koji su se makar jednom kupali na ovom bazenu sjećaju se da je ulaz bio dvije marke. Za one koji nisu imali novca da plate kartu čuvari su znali progledati kroz prste, pa su ih puštali da preskoče ogradu ili zid.

Pojedini su ostajali poslije zatvaranja bazena da pokupe smeće i tako su zarađivali besplatnu ulaznicu za naredni dan.

Društvenim mrežama kruži fotografija s prepunog bazena Bentbaša, koja budi stare uspomene i sjećanja kod Sarajlija. Nije poznat tačan datum nastanka fotografije, ali se vjeruje da je načinjena u godinama poslije nesretnog rata.

"Šta znaju djeca kakav je bazen birvaktile bio na Bentbaši", jedan je od komentara na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije