Još jedan udar na džepove građana: Poskupljenjem goriva očekuje se rast cijena hrane i usluga

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

333

Umjetno se pravi inflatorna spirala. Ne postoji ekonomsko opravdanje za rast cijena goriva, a ni namirnica i usluga. Jedini stvarni razlozi su korupcija, ekstraprofiterstvo i punjenje budzeta preko PDV-a. Valja kupiti nova auta ministarstvima, zaposliti jos stranackih dalabu u javni sektor, imati budzetsku bazu za isisavanje novca, itd. Na kraju ce biti kao i sa suncokretovim uljem, eno ga opet 2,80 KM. Pa odkud ono opet po toj cijeni ako je ona manijakalna cijena od 8 KM bila ekonomski opravdana i neizbjezna?

Naftaš

Kada su prošli put pale cijene goriva nisu vratili cijene namirnica na cijenu prije poskupljenja tako da i sada nemaju pravo dizati cijene na račun goriva.

Dajte ba, prestanite nas smatrat budalama....

Prvo je 89 dolara prilicno jeftino za barel. Po toj cijeni gorivo bi trebalo kostat 1,60 KM po litru. Drugo, otkad je zapad izmislio krizu (vou zadnju, o njoj pisem), gorivo je otislo mozda nekih 60%. Hrana je otisla barem DUPLO....

***

***

Smijesno

Ne moze rasti jer nije padalo sa padom cijene goriva. Sada u pekarama kiflu zovu hl****m.

/ Najnovije