Jedinstveni 'Emina i Deda show' oduševio posjetioce u BKC-u

0
Radiosarajevo.ba
Jedinstveni 'Emina i Deda show' oduševio posjetioce u BKC-u
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Predstava 'Emina i Deda'

U Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu je večeras, 2. marta, održan jedinstveni 'Emina i Deda show'. 

Brojni posjetioci uživali su u fantastičnom showu kojeg je priredila Emina Bajtarević. 

Ona je osvojila simpatije publike nastupom na prošlogodišnjem Supertalentu, na kojem je osvojila drugo mjesto.

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

Emina je izvođenjem pjesme Franka Sinatre My Way, a zatim u finalnoj noći i izvedbom poznate pjesme The Phantom Of The Opera oduševila i ostavila bez riječi žiri, voditelje i publiku u studiju, ali i brojne gledaoce pokraj televizijskih ekrana.

Vokalne sposobnosti i talenat trbuhozborstva Eminu i njenog lutka Dedu (Zlatka) čine nesvakidašnjim i posebnim na sceni.

Emina Bajtarević je rođena u Sarajevu, živi u Kaknju, a jedan dio svog života, tokom studiranja, je provela u Zenici. Studije je završila na Univerzitetu u Zenici kao studentica generacije. Magistrirala je socijalnu antropologiju u Norveškoj i asistentica je na fakultetu u Zenici na katedri za Kulturalne studije. Trenutno živi na relaciji Kakanj (BiH) – Oslo (Norveška). 

Osim trbuhozborstva i muzike, Emina se bavi slikanjem, digitalnom umjetnošću, te radi i studira u Norveškoj. Ima pregršt hobija i zanimanja za različite stvari, između ostalog piše roman, pjesme, glumi i pjeva, svira nekoliko instrumenata kao što su: gitara, bubnjevi, bas i klavijatura, a radi i na aranžmanima i produkciji autorskih pjesama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije