Izmjene ili mrtvo slovo na papiru: Hoćemo li dobiti izborni zakon po volji svih

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Banja

Taj se hrvatski uslov mora rešiti kad tad, nema žurbe. Zna se ko tu postavlja uslove na putu u EU.

Crna guja

MRKOMIR I. - Prva hrvatska himna, spot-youtube https://m.youtube.com/watch?v=iNvN7fN23cY

Nikada ti neces biti u Predsjednistvu a ukiiko ne zbrises u H nakon oktobra imat ces sobu u Lukavici na duzi period za pljackebogromnih razmjera koje si pocinio!

.

071

Pa ja mislio da idemo u rat. Odkud sada opet priča o izbornom zakonu? Ma da nije i jedno i drugo predizborna budalaština? Ova tri krmka baš siluju i zakone fizike da bi se održali na vlasti. Shvatite, neće vas niko, osim par plaćenika iz EU. Mi sigurno ne. I što se tiče svih predloženih formi izbornog zakona, koje trebaju da obezbijede dodatne sistemske privilegije kriminalnim kartelima, to će sve pasti na Evropskom sudu za ljudska prava. Niti jedan prijedlog ne uvažava dosadašnje presude. I jedini rezultat predloženih varijanti može biti dalje iseljavanje. Pa neka samo majmuni ostanu ovdje i igraju klikera. Samo ne znam kome će provincijalni kompleksaši prodavati maglu o porodičnim grbovima i akademskim titulama. Jedino je potrebno uvesti elektronsko glasanje, strogi nadzor izbornog procesa, sređene izborne spiskove, višestruku provjeru ispravnosti svakog glasa, i onda se može dalje raspravljati o svemu ostalom. Ono što ćemo tada tada definitivno utvrditi je da za HDZ, SNSD i SDA zajedno ne glasa ni 10% glasača.

jkcxbklklčk

U pogledu estetike nisu samo hercegovački grbovi problematični i gde bi nam kraj bio da su nam to suštinski problemi. Na kraju u pogledu naših težnji ka uniji oni su daleko prihvatljiviji od sjber džamija i zeničkih profesora koji u njima vaze. Ono što nam ni evropa niti bilo ko drugi ne može doneti do nas samih je unutardržavni dijalog i društveni dogovor. Na žalost nanesamostalniji element koji ima tradiciju traženja "carskog" mišljenja najveća je kočnica društva. Polovina stanovnika bih ne prihvata ocenu "porte" makar ona bila i evropska i tu leži problem ;)

Jon,nkjkj

I vaša procena izbornih rezultata je detinje smešna, pobogu imate li vi oči ili uzorkujete u par sarajevskih kafana i grupa na društvenim mrežama ;)

Komentar

To sto HDZ zahtjeva u Bosni i Hercegovini nema nigdje !! Nema niti u jednoj drzavi!! Nema u; Hrvatskoj , Srbiji ,Madjarskoj Njemackoj Svicarskoj… Hrvatska je vec jednom zrtvovala katolike u BiH Ovo sada sto rade je drugi put

kadfkkkoč

Pa recimo u švicarskoj ima, u belgiji isto, pa kipar....

Haha

Ne može i tačka.

Guest

Guest @ 071 Svaka napisana rijec 100 % tacna i pametna bravo.

Guest

Guest Ispunjavaju zelju zandaljni lopovluk kamenjarskom cigosu treba jos jedna Hacijenda.

Guest

Guest Ti ces ga kamenjarski ortodoksni cigose lopovski dobiti ili u Zenicu na redaljku ili ces kliznuti ako ti neko dojavi.Tjesi se neces biti jedini kod USA se nisu dokumenti izgubili.

Guest

Guest Njima trojici ortodoksnih lopova odgovara ova podjela na tri. Svaki coban svoje ovce krade i one samo glavom klimaju. Ne bune se,jer su to po karakteru mazohisti i vole odnosno odgovara im da se pate. U suprotnom ne bi znali se ponasati da su siti i bez vecih problema. Ovcama dobro cobanima jos bolje.

/ Najnovije