Iz Općine Stari Grad pojasnili kako se vašar našao na trgu ispred Vijećnice

14
L.S.
Iz Općine Stari Grad pojasnili kako se vašar našao na trgu ispred Vijećnice
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Na renoviranom trgu preko puta Vijećnice osvanuo vašar

Vašar, koji je danas "osvanuo" u Sarajevu, na renoviranom trgu preko puta Vijećnice, izazvao je veliki interes građana i to zbog specifične lokacije koja je izabrana za njegovo postavljanje.

Pitali smo Općinu Stari Grad o čemu se radi, da li su oni odobrili ovaj cirkus i zašto? 

"Općina Stari Grad Sarajevo je, putem Službe za investicije i komunalne poslove, izdala odobrenje privrednom društvu DURMES d.o.o. Cazin za privremeno korištenje javne površine na lokalitetu novoizgrađenog višenamjenskog trga u ulici Avdage Šahinagića u svrhu postavljanja zabavnih sadržaja za djecu (bungee jumping, caruseel sa figurama, trampoline i dječije figure)", ističu iz Općine Stari Grad za portal Radiosarajevo.ba. 

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Tvrde kako su odobrenjem su korisniku propisane sve zakonom predviđene mjere.

"Između ostalog, poduzimanje svih sigurnosnih mjera, nadzor i briga o bezbjednosti djece prilikom korištenja sadržaja na odobrenoj površini, kao i da se predmetni sadržaji postave tako da se ne ometa bezbjedno odvijanje saobraćaja, pristup zgradama, podzemnim i drugim instalacijama.

Korisniku je izdato odobrenje za korištenje javne površine u periodu od 01.10. do 19.10.2021. godine", poručili su iz Općine Stari Grad. 

Brojni građani na društvenim mrežama raspravljaju o ovome, a među njima je i uvaženi doktor Dragan Stevanović.

"Cirkus je stigao u naš grad, ali nije mu mjesto preko puta gradske Vijećnice. Molim hitnu reakciju", poručio je Stevanović.

S obzirom da je Općina Stari Grad odobrila ovaj cirkus, ostaje da građani ali i posjetioci ovog grada gledaju u ovo u narednim danima. Tako će brojni turisti našeg grada u panorami sa Vijećnicom, moći da ovjekovječe i vrteške, ringišpil i ostale cirkuske rekvizite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije