Ko će nas liječiti: Zašto medicinski radnici odlaze u inostranstvo i kakva je situacija u Sarajevu?

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Lijecit ce nas prirodni imunitet i zdrav nacin ziv

ota. Ostalo je u bozjim rukama. A medEcina nema pojma. Oni ce vas prije unistit, nego popravit.

Doctor Ksarabas

Ja sam maloprije Aliji peoucio Fatihu. A vi?

Svi ljekari su isti osim onih pravih

Od kada uvedoše digitalizaciju i umjesto da rade svoj posao medicinara oni se svi dadoše na informatičke stručnjake. Sada te izlijeće sa dva klika.

lijecnik u penziji

Slabo od njih da je ko lijecnik. Svi su to doktori, paraderi u bijelim mantilima, koji prate protokol i ne ukljucuju mozak. Svoje neznanje su pokazali na covidu, gdje je enormna vecina bez imalo mozga i razmisljanja, panicno pratila prokol lijecenja koji je bio van svake pameti i logike struke nametnute od korumpiranog WHO i farmacije. Srljali su, lutali i pokazali visok stepen neznanja i panike koju jedan lijecnik ne smije imati. O vakcinama necu ni da govorim. Sve su sami rekli. Bili su dio korporativne promocije i distribucije sumljivog proizvoda, eksperimentalnog i nedovoljno istrazenog. Sablasno je bilo vidjeti doktore u bijelim mantilima kako bezglavo, bez razuma i logike bacaju svoje godine skolovanja i obrazovanja pod noge korporacijama. Danas je doktor reklamator farmacetskih proizvoda. Lijecik kao struka polako izumire. Doktor nije lijecnik!

Zapis

Ima jedan hodža u Visokom!

A-ha

Mnogi medicinski će konačno saznati kako se radi na zapadu (puno radno vrijeme, dežure, noćni rad), pa će se, shodno tome, mnogi i vratiti.

A-ha

Medicinski radnici

Ne pijem dok Paja vozi

ota. Ostalo je u bozjim rukama. A medEcina nema pojma. Oni ce vas prije unistit, nego popravit. ka Lijecit ce nas prirodni imunitet i zdrav nacin ziv Kad te lječi doktor onda si izlječen za sedmicu ako se lječiš sam onda hefta

/ Najnovije