Istražili smo: Ćevapi na Baščaršiji ponovo poskupjeli

/ Komentari (30)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Vazda malo

Pohlepa je čudo! Ne bi ih pojeo...

Simpaticno

Obrazloženja za poskupljenja su smiješna. Čuj poskupljenje goriva, poskupljenje od 6 feninga uticalo na cijenu ćevapa.

Lopovi

Kakve su ovo lopine, strasno.

Taraa

Državi se isplate sva poskupljenja jer što je cijena veća i pdv je veći. Nije isto 17% na 10 KM. i na 12 KM. Tako je punjenje budzeta veće a i prostor za povečanje plaća i drugih primanja i privilegija budžetlija.

adi

a sve vece, i vece smece kako su poceli arapima, i turcima uvaljivati, jos guraju soju u njih, bas smece

666

***

0606TT

Čaršijanerska posla, onu su svakako svi odreda bijeli cigani ...... ša šu ha ho hu i napljuj baru pljuvačke ispred sebe i žderi košpe od tikve pa sjedi na slatkom ćošetu i vidi ovoga vidi onoga vidi one vidi ove...firauni pravi

Nadimak

Pa samo pisete kako odose svi,a pitate li se da li drzava postaje ozbiljnija pa stisce omcu da nema vise koverti da su komunalije svakim danom vece,da su radnici sve vise i vise placeni ako zelis da ih zadrzis....ako ti se ne jede cevap na carsiji uradis kao Selma odes kupis cevape i sam sebi peces,ne razumijem senzaciju od ove vijesti...pa kila jagnjeceg pecenja je 60,00 km pa ispada da je jagnjetina neka delicija...sve su cijene otisle samo slijep to ne vidi

adi

Čaršijanerska posla, onu su svakako svi odreda bijeli cigani ...... ša šu ha ho hu i napljuj baru pljuvačke ispred sebe i žderi košpe od tikve pa sjedi na slatkom ćošetu i vidi ovoga vidi onoga vidi one vidi ove...firauni pravi ka 0606TT vala bas, rodjeni sam sarajlija, ali carsijaneri su vazda bili veci firaoni od onih iz svrakina, ili aneksa, ovi dole su gospoda za one sibicare

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Role

Čisto lihvarstvo i pohlepa, nema nikakvog opravdanja za ovo poskupljenje.

Ne pijem dok Paja vozi

A da su bar ćevapi nečemu

Istraga

Hajd što su poskupili već to više nisu isti ćevapi. Kad čitav život jedeš u samo jednoj ćevabdžinici i skontaš nedavno da to nije ni "ć" od onog ćevapa! Ko zna šta sve stavljaju u smjesu nebil još uštedjeli i zaradili.

titi

Pa ne idite i ne jedite ,ko vas tijera

Han

Zasto ne bi dizali cijene ako im ne pada potraznja. Kapitalizam, Dok se trazi - deri. Da se gradjani osvijeste i krenu bojkotovati pale bi cijene. Nego je kod nas ona glupa izreka na snazi ... Ne jede burek ko ima nego ko je navikao.

Handrija

Samo zaobilaziti u širokom luku i njih i pitare i pekare.Bezobrazno.Neka žive od turista ako mogu.

SFSN

ma lagano bojkot i da vidiš kako pada cijena

Dr mr

**** im cevap ***** isto ko da meso stavljaju u njih

Gorivo

Gorivo je bilo 3,5 km pa je spalo na 2,5 km, zašto niste tada oborili cijene

Jedite tulumbe

ako nejmate za cevape.

Kapetan

Ćevabdzije nabavljaju meso od 12 do 14KM po kg, još u smjesu dodaju koječega, a sada naplaćuju 5 porcija po 200 g od 1 kg,ukupno 60 KM. Imaju i ostale troškove, ali oni se smanjuju što je veći promet, pa vi računajte. Na čaršiji nema konkurencije, oni su esnaf i mogu šta hoće. Daj bože da makar prikazuju sav prihod.

Ma znas sta

Bojkot, ionako tu ni nema mesa.

Hilton

Vjerovatno su poskupjeli zbog bibera jer kila bibera poskupila za skoro 2 marke

Voksal

Dabogda im na --- otislo.

Sarajevo bih

***

Ne pijem dok Paja vozi

Bojkot, ionako tu ni nema mesa. ka Ma znas sta Ima ima. Kučići više ne laju po Sarajevu jer su se našli u ćevapu av av

Mali cevap

U Rogatici dobri cevapi 5-6 KM. Odete tamo i pojedete. Na 4 porcije ostane i za gorivo.

Mumin

**** im cevap ***** gladnu, ne treba ih ni jesti...

Cicimici071

Odavno ne jedem ništa na Čaršiji.Bezobrazno su skupi.Ima boljih pita,ćevapa i aščinica i u drugim dijelovima grada,a cijene i do 4 do 5 maraka manje.

Neko tamo

***

/ Najnovije