KS / Hoće li Vijećnica, Vječna vatra i relej na Humu biti osvijetljeni LGBTIQ bojama?

19. 08. 2020. u 16:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 417

Organizatori Bosanskohercegovačke povorke ponosa uputili su zahtjev sarajevskom gradonačelniku Abdulahu Skaki da Vijećnica, Vječna vatra i relej na Humu budu osvijetljeni bojama koje simboliziraju LGBTIQ zajednicu.

Kkao su naveli na Twitter profilu, zahtjev je poslan prošle sedmice i to bi bio izraz podrške i solidarnosti s LGBTIQ populacijom. S obzirom na to da spomenutim objektima upravlja Grad Sarajevo, konačna odluka po ovom zahtjevu je na gradonačelniku Skaki.

Navedeni sarajevski simboli bivaju često osvijetljeni bojama koje simboliziraju države i zajednice širom svijeta. Ostaje da se vidi da li će to biti i u slučaju LGBTIQ populacije. 

Podsjećamo, Bosanskohercegovačka povorka ponosa trebala je biti održana i ovog augusta, ali je zbog koronavirusa odgođena.

Prva parada održana je prošle godine u Sarajevu.

Povorci je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi među kojima su bili predstavnici međunarodnih institucija i ambasada stranih zemalja. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA