Anketa | Hoće li radnici u BiH dobiti novu pomoć od 3.000 maraka? Zastupnik naveo tri razloga 'za'

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

GRUNF

Oprostite molim Vas na mojoj znatiželji, ali, da li imate podatke koliko je to radnika iz realnog sektora dobilo ovu pomoć? Znamo za uposlene u državnim i inim institucijama, ali zanimaju me radnici koji stvaraju dohodak i za sebe i za sve budžetske korisnike. Da li iko realno misli da će ovi balkanski novokomponovani kapitalisti dati svojim radnicima ne samo onih 2500 koje mogu samo sanjati nego de molim Vas po 3000!!Pa ni plate ne dobijaju kako treba!! Ovo je samo bacanje prašine u oči pred lokalne izbore i da se malo smire uzavreli duhovi pošto je izgleda neko skontao da se nešto iza brda valja pa da malo ako ništa makar obećanjima spuste loptu. Pa dokle više pobogu i stvarno neznam koja je granica trpnje kod građana u ovoj našoj BiH bez obzira ko ste i šta ste. Vidite li pored očiju i čujete li pored ušiju!!??!!!!

6as7

Legalna pljačka penzionog i zdravstvenog fonda od strane administracije države. Ako se to ponovo desi očekujte haos . O ovome bi se trebao oglasiti Ustavni sud jer ne postoji ni jedan zakon koji omogućava izbjegavanje poreznih obaveza i dijeljenja nezaradenog narodnog novca birokratima. Ne mogu da sebi dođem koliko su birokrata uzele furseta. Ne treba nama niko izvana da nam ruši državu. Vi ćete je sami unistiti i srušiti.

????

Ko je ovaj Cavalić kojeg stalno forsirate kao nekog ekonomskog eksperta i ne samo ekonomskog ? Kao da se preplatio na vaš i kliksov portal ?

Tena

U FBIH ima oko 541 700 zaposlenih od čega je više od polovine u javnom sektoru i samo za njihove potrebe tzv.jednokratne pomoći bi trebalo izdvojiti min. Milijardu konvertibilnih maraka iz različitih budžeta. Od te milijarde bi bilo izbjegnuto plaćanje poreza za oko 700 miliona maraka a već je za toliko država prevarila samu sebe tj. najviše penzionere i na uštrb zdravlja stanovništva. Ovo se može porediti sa nekadašnjom vlasti u Kolumbiji .

Koel

Nismo dobili ni ovu od 2500 uk ne da nista moze do oktobra

Ne pijem dok Paja vozi

Ova vijest me ne zanima. U mene m a t e r a prima dobru penziju, meni samo treba za napunit telefon i za kombi do granapa da joj kupim hleb i kefir. Svima fino tako.

/ Najnovije