Hemofarm uručio medicinsku opremu Doma zdravlja Ključ

Promotivni tekst
Hemofarm uručio medicinsku opremu Doma zdravlja Ključ
Foto: Hemofarm / Donacija Domu zdravlja Ključ
Hemofarm fondacija je u okviru "Projekta pomoći domovima zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH" uručila medicinsku opremu Domu zdravlja u Ključu.

Riječ je o opremanju labaratorije sa dvije centrifuge, mikroskopom, te aparatom za sedimentaciju eritrocita, kao i neophodne i opreme za fizijatriju.

"Činjenica je da su sredstva kojima se finansiraju male zdravstvene ustanove ograničena. Zato bih željela naglasiti važnost ove donacije, jer je ovo rijetka kompanija koja je uvidjela potrebu pomoći malim zdravstvenim ustanovama, a mi liječimo 16 000 stanovnika. U fazi smo završetka opremanja labaratorije i ova donacija je kruna toga. Donacija je možda još značajnija, jer usluge naše labaratorije neće koristiti samo stanovnici Ključa već i okolnih opština poput Ribnika, Sanskog Mosta, B. Petrovca i Drvara", rekla je direktorica DZ Ključ Sabina Kadrić Hadžić.

Direktorica Fondacije Hemofarm Suzana Đorđević naglasila je da fondacija prvi put provodi ovakav projekt u BiH.

"Veoma smo ponosni na ovaj projekt, jer smo decenijama unazad posvećeni brizi o zdravlju ljudi i unapređenju usluga zdravstvenog sistema u cilju obezbeđivanja jednake zdravstvene zaštite za sve. Danas smo u Ključu u opštini koja spada u izrazito nerazvijene, ali se to po kadru ove ustanove ne bi moglo zaključiti.

Rad lekara i odnos prema pacijentima u ovoj ustanovi su na izuzetno visokom nivou, a uz pomoć nove opreme koju smo donirali, njihov rad će biti još kvalitetniji, a usluge labaratorije bliže pacijentima. Na kraju dana, ne postoji bolji osjećaj od znanja da ste pomogli nekome, a mi smo tu da pomognemo i to radimo svim srcem obezbeđujući preduslove za što kvalitetniji rad", rekla je Đorđevićeva.

Hemofarm fondacija započela je "Projekat pomoći opremanja domova zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH" u okviru kojeg je obezbijedila 42 000 KM za nabavku neophodne medicinske opreme za zdravstvene ustanove u opštinama Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije