Hard-rock grupa KOB objavila pjesmu posvećenu Dženanu i Davidu

Radiosarajevo.ba
Hard-rock grupa KOB objavila pjesmu posvećenu Dženanu i Davidu
Foto: KOB / Pjesma za Davida i Dženana

Hard-rock grupa iz Kostajnice "KOB" snimila je svoju petu autorsku pjesmu, a ovu je pod nazivom "Istina" posvetila upravo traganju za istinom i pravdom, kao svojevrsni omaž očevima koji traže pravdu i istinu za svoju djecu.

"Ova pjesma je poziv na traganje za istinom i pravdom kao najvišim civilizacijskim tekovinama. Ona je simbol najveće ljubavi. One roditeljske. I živi spomenik svim očevima i sinovima", napisali su članovi grupe uz objavu pjesme "Istina", za koju je muziku i tekst napisao Vanja Cvijenović, vokal i gitarista KOB-a.

U video spotu grupe "KOB" pojavljuju očevi sa sinovima koji ruke drže u istom položaju u kojem je držao i David kada je njegovo tijelo pronađeno 24. marta prošle godine, javlja Srpskainfo.com.

Na kanalu benda pjesma se pojavila petnaestak dana uoči prve godišnjice nerazjašnjenog ubistva 21-godišnjeg banjalučkog studenta Davida Dragičevića, a isto toliko dana nakon smrti Dženana Memića, 21-godišnjaka koji je ubijen u Sarajevu 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije