Galerija Brodac na naslovnici najčitanijeg italijanskog kulturnog lista

Radiosarajevo.ba
Galerija Brodac na naslovnici najčitanijeg italijanskog kulturnog lista
Na naslovnici najčitanijeg italijanskog kulturnog lista Artribune našla se nova sarajevska galerija "Brodac", novo mjesto za kulturu u gradu.

Artribune piše kako je Sarajevo sve aktivnije u umjetnosti i kako je postalo mjesto nevjerovatnih kulturnih pokreta koji ponajviše dolaze od mladih ljudi.

Primjer promocije umjetnosti u Sarajevu je Mak Hujer koji je upravo otvorio novi prostor za savremenu umjetnost u bosanskohercegovačkom glavnom gradu, piše Artribune.

U listu piše da je Sarajevo plodan izvor umjetničkog i kulturnog aspekta. Protagonisti ovih previranja su mladi umjetnici poduzetnici.

Mak Hubjer (1993) renovirao je staru bosansku kafanu i otvorio galeriju savremene umjetnosti u centru grada izložbom Reconstruction.

Ovaj mladi umjetnik izlagao je svoje slike na izložbi Sarajevo Now: People's Musem na Bijenalu arhitekture u Veneciji na kojoj je predstavljen Historijski muzej Sarajevo.

Povodom otvaranja galerije, ekipa portala Radiosarajevo.ba razgovarala je s ovim mladim umjetnikom. Intervju možete pogledati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije