FvckUp Nights: 2019. godinu završavamo sa novim pričama o (ne)uspjehu

Promotivni tekst
FvckUp Nights: 2019. godinu završavamo sa novim pričama o (ne)uspjehu
Promo / FvckUp Nights Sarajevo

Decembar je pravo vrijeme za donošenje novogodišnjih rezolucija i sumiranje svega onoga što nam se dogodilo u prethodnoj godini. Zato, peto izdanje sarajevskog FvckUp Nightsa donosi četiri nove priče o nesupjehu i naučenim lekcijama koje će vas motivirati za narednu godinu a zasigurno i naučiti da ne budete previše samokritični, jer nesupjeh je dio puta ka uspjehu.

U sarajevskom BIS-u (bivšem kinu Imperijal), 02.12. sa publikom svoj fuckup podijeliti će:

- Marčelo, jedan od najistaknutijih i najnagrađivanijih regionalnih muzičara, reper, pisac, strip esejista i društveni aktivista,
- Duška Jurišić, jedno od najprepoznatljivijih bosanskohercegovačkih TV lica sa 33 godine dugom novinarskom karijerom,
- Nela Hasić, bosanskohercegovačka aktivistkinja za zdravlje i osnaživanje žena, regionalna direktorica “Think Pink – zajedno smo jedno”, te
- Miha Matlievski, slovenački poduzetnik sa milionskim bankrotom i prvi fail coach u regionu.

FvckUp Nights Sarajevo - undefinedPromo: FvckUp Nights Sarajevo

FuckUp Nights platforma nastala je 2012. godine u Mexico City-u i danas se održava u više od 250 gradova širom svijeta, sa preko 1.500 ispričanih fvckupa. Platforma je nastala sa ciljem da se društveno neodobravanje koje se povezuje sa pojmom neuspjeha promijeni i neuspjeh postane sastavni dio procesa građenja uspješnih poslovnih priča.

Grupa mladih entuzijasta je 2018. godine upisala Sarajevo u mapu ovog svjetskog pokreta.

Održana su već četiri izdanja na kojima su ispričane priče o padovima i nesupjesima 16 govornika i govornica ispred 960 učesnika i učesnica.

FuckUp Nights Sarajevo jedan je od rijetkih događaja u Bosni i Hercegovini koji je u potpunosti tumačen na znakovni jezik, sa ciljem omogućavanja jednakih prilika za sve članove i članice našeg društva, uključujući i osobe sa teškoćama. Na sarajevskom FUN-u svi fuckupi su dozvoljeni osim diskriminacije građana i građanki po bilo kojoj osnovi.

Karte za događaj dostupne su putem sistema kupikartu.ba.

Više informacija o govornicima I govornicama možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici FvckUp Nights Sarajevo.

Za više informacija o samom događaju kontaktirajte organizacijski tim FuckUp Nights Sarajevo ili posjetite zvaničnu FB stranicu (Senad Alibegović: senad.alibeg@gmail.com, 061/363-712; Nina Zubović: nina.zubovic@hotmail.com, 061/821-836)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije