FuckUp Nights četvrti put u Sarajevu: Da bi uspio, moraš da ne uspiješ

Radiosarajevo.ba
FuckUp Nights četvrti put u Sarajevu: Da bi uspio, moraš da ne uspiješ
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Četvrti FuckUp Nights u Sarajevu

Priče o (ne)uspjehu - suština je FuckUp Nightsa koji je četvrti put održan u nekadašnjem sarajevskom kinu Imperial odnosno u Brew Imperial Society.

Pravo i hrabrost čovjeka da ispriča lični uspjeh odnosno neuspjeh sve više izaziva pažnje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Da je to tako, pokazalo se i večeras gdje su brojni posjetioci slušali ispovijesti youtuberice i blogerice Dunje Tatomirović, sit down komičara Jasmina Džemiđića, osnivača portala Šatro.info Harisa Dedovića i triatlonke i osnivačice Trčanje i to Nudžejme Softić.

Jasmin Džemiđić - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Jasmin Džemiđić

Zajednička poruka njih četvero jeste: Neuspjeh je sastavni dio uspjeha. Posebno se to odnosi na mlade ljude koji se suočavaju s mnoštvo izazova u Bosni i Hercegovini.

Iz FuckUp Nigthsa su istakli da neuspjeh nije definitivni kraj našeg angažmana u bilo kojoj djelatnosti, već samo izazov koji može biti prilika.

Dunja Tatomirović  - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Dunja Tatomirović

FuckUp Nights je manifestacija koja ima razumijevanje za osobe s invaliditetom. Izlaganje svakog učesnika su mogle pratiti osobe koje imaju poteškoće sa sluhom jer bio prisutan tumač znakovnog jezika.

Četvrti FuckUp Nights u Sarajevu - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Četvrti FuckUp Nights u Sarajevu

Ova platforma nastala je 2012. godine u Mexico Cityju i danas se održava u više od 250 gradova širom svijeta, sa preko 1.500 ispričanih fuckupa. Platforma je nastala sa ciljem da se društveno neodobravanje koje se povezuje sa pojmom neuspjeha promijeni i neuspjeh postane sastavni dio procesa građenja uspješnih poslovnih priča. Sarajevski FuckUp Nights Sarajevo do sada je organizovao tri izdanja gdje su ispričane priče o padovima i neuspjesima 12 govornika i govornica pred 740 učesnika i učesnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije