Treći Fvckup Night u Sarajevu nadmašio očekivanja publike

Radiosarajevo.ba
Treći Fvckup Night u Sarajevu nadmašio očekivanja publike
Foto: Majda Balić / Atmosfera na trećem Fuckup Night u Sarajevu

U utorak, 22. januara 2019. godine Brew Imperial Society (BIS) je bio domaćin trećeg FuckUp Nights Sarajevo, sarajevskog izdanje svjetske platforme nastale sa ciljem da se društveno neodobravanje koje se povezuje sa pojmom neuspjeha promijeni i neuspjeh postane sastavni dio procesa građenja uspješnih poslovnih priča.

Fuckup Nights kao globalni pokret i serija događaja, na kojima se o neuspjelim poduhvatima priča na slobodan i otvoren način, aktivan je od 2012. godine u više od 80 zemalja i 300 gradova širom svijeta

U prepunoj sali nekadašnjeg kultnog sarajevskog kina „Imperijal“ ovoga puta svoje priče o neuspjehu podijelili su dva govornika i dvije govornice: Olivera Ćirković, trenutno jedna od najtraženijih srbijanskih autorica, bivša košarkašica i članica kriminalne grupe Pink Panter, Milica Savić, dizajnerica i osnivačica modnog brenda za pse Maza Dogwear, Harun Omić, marketing menadžer Brew Puba, te jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih poduzetnika, arhitekta i vlasnih holdinga Širbegović Inžinjering, Faruk Širbegović.

Tokom dvosatnog programa 370 učesnika i učesnica su imali priliku poslušati nesvakidašnje priče o neuspjesima, izazovima, padovima i iskušenjima, lične i profesionalne ispovijesti govornika i govornica, te kroz interaktivnu diskusiju postavljati pitanja. Jedna od najupečatljivijih poruka događaja je da je stajanje iza svojih vrijednosti uvijek teži put, ali treba stati iza njih bez obzira na sve moguće fuckupe.

Obzirom da je jedan od najznačajnijih ciljeva događaja, pored promocije rodne ravnopravnosti, omogućavanje jednakih prilika i pristupa svim članicama i članovima našeg društva, uključujući i osobe sa teškoćama, FuckUp Nights Sarajevo jedini je događaj u Bosni i Hercegovini koji je prilagođen i osobama sa slušnim teškoćama.

Cjelokupan sadržaj događaja se tumači i prevodi na znakovni jezik, uz poruku da je diskriminacija ionako marginaliziranih i zanemarnih sugrađana i sugrađanki sa invaliditetom jedan od nekoliko fuckupa koje sebi nikada ne smijemo priuštiti.

Od osnivanja sarajevskog FuckUp Nights-a do danas, u okviru tri izdanja predstavljeno je 12 priča o izazovima i neuspjesima koje je slušalo 740 učesnika i učesnica. Naredno, četvrto izdanje planirano je za kraj marta ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije