Nakon deset godina, prostor bivšeg kina Imperijal ponovo u funkciji

Radiosarajevo.ba
Nakon deset godina, prostor bivšeg kina Imperijal ponovo u funkciji
Foto: The Brew Co. / Izložba u kinu Imperijal

Deset godina nakon posljednje projekcije,  bivše kino Imperijal u Sarajevu ponovo je otvorilo vrata  pod novim nazivom Brew Imperial Society ili skraćeno BIS.

Riječ je o klupsko-kulturnom prostoru koji će, u prvoj fazi projekta, povremeno biti otvoren za različite javne događaje, rečeno je za Radiosarajevo.ba

BIS je nastao na temeljima kultnog mjesta prijestolnice Bosne i Hercegovine i donijet će osvježenje u gastronomskoj, kulturno - zabavnoj, ali i obrazovnoj sceni kroz pažljivo izabrane sadržaje.

Od 13. do 15. aprila u ovom je prostoru bila postavljena izložba fotografija, mahom bh. fotografkinja i fotografa. 

Fotografije su nastale prilikom prvog ulaska u kino Imperijal nakon mnogo godina. Njegujući kultni značaj Kina, kompanija The Brew Co. je u saradnji s Historijskim muzejom pored fotografija izložila i eksponate iz kina, kao i plakate i dokumente.

BIS će svoja vrata otvoriti umjetničkim izložbama, filmskim projekcijama, stand up komičarima, DJ-evima, pozorišnim predstavama sa raznovrsnom ugostiteljskom ponudom. 

Ovom prilikom, The Brew Co. je predstavio i svoju crowdfounding kampanju koja je krenula od 10. aprila, a u prva tri dana skupljeno je 5.000 dolara. Cilj kampanje je skupljanje sredstava za kupovinu platna, miksete i visokoklvaitetnog projektora koji će još više obogatiti sadržaj i kulturno-zabavni i edukativni segment ovog prostora, saopćeno je iz  BIS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije