Festival MESS poziva građane i građanke na trku "Šetnja za ozdravljenje"

Radiosarajevo.ba
Festival MESS poziva građane i građanke na trku "Šetnja za ozdravljenje"

Direkcija Internacionalnog teatarskog festivala MESS poziva sve građane i građanke da uzmu učšće u "Race for the cure - Trka/Šetnja za ozdravljenje“, koja  se održava  danas (7. oktobra )na Vilsonovom šetalištu. 

Kao dio svog društveno odgovornog djelovanja, direkcija festivala je u proteklom periodu otvorila svoja vrata za prijavu svim zainteresovanim građanima i građankama, a festivalski prijatelji i prijateljice kao što su Agencija Fabrika, pjesnik Benjamin Isović, pravnik Sead Kreševljaković, novinarka Dženita Zirdum te rukovodstvo Bosanskog narodnog pozorišta Zenica prijavili su se i tako podržali održavanje ovog pozitivnog okupljanja.

Nakon laganog zagrijavanja uz jogu i zumbu, dječija utrka od 300 metara počet će u 11 sati dok će u 11 sati i 15 minuta početi muška utrka od 500 metara. Centralna utrka od 3,5 kilometra počet će u 11 sati i 30 minuta i ići će trasom most Ars Aevi-Elektroprivreda-most Ars Aevi dok će istom trasom od 12 sati šetati oni kojima je trčanje prevelik izazov. Ceremonija proglašenja pobjednika, dodjela nagrada i zabavni program počet će u 12 sati i 45 minuta na velikoj bini ispred Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

"Race for the cure - Trka/Šetnja za ozdravljenje“ deseti put se održava u Bosni i Hercegovini, a cilj joj je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke. “Race for the Cure“ održava se u više od 150 gradova širom svijeta, gdje svake godine za unaprjeđenje zdravlja žena šeta/trči nekoliko miliona ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije