Isović: Ponižen i umoran, vraćen sam s hrvatske granice u Neumu na putu za Rovinj

21
M.Š
Isović: Ponižen i umoran, vraćen sam s hrvatske granice u Neumu na putu za Rovinj
Facebook / Feđa Isović

Feđa Isović, poznati bh. scenarista, za portal Radiosarajevo.ba prokomentarisao je neugodnu situaciju koja mu se desila danas.

Kako je kazao za naš portal, vraćen je s hrvatske granice u Neumu iako je vakcinisan dva puta u aprilu, te je s potvrdom o vakcinaciji krenuo na poslovni put koji je trebao biti održan u Rovinju.

"Na graničnom prijelazu Ivanica sam prošao bez problema i ušao u Hrvatsku. Zatim, kada sam stigao do Neuma u pravcu Splita, granična policija mi je zatražila potvrdu o uplaćenom smještaju".

"Rekao sam im kako idem na poslovni sastanak te da nemam uplaćen smještaj, s obzirom na to da ću odsjesti kod prijatelja Davora Pušića u Rovinju. Nakon toga su rekli da, ukoliko nemam smještaj, trebam imati papir s pozivom na taj sastanak ali koji traje samo 12h. 

Mislim da je to jako malo vremena i da je to nemoguće izvesti, s obzirom na to da sam put traje devet sati", poručio je Feđa.

Kako je kazao, nakon toga je odlučio da ode na granični prijelaz u pravcu Neuma za Dubrovnik gdje je ponovo prošao bez problema.

"Nakon toga odlučio sam se da odem na granicu u pravcu Neum - Dubrovnik, što sam i uspio bez problema. Dakle, dva puta sam jutros ušao u Hrvatsku, ali granični policajac nije htio da me pusti iz pravca Neuma ka Splitu.

Hrvatski graničnik je rekao kako sa ovim potezom štiti interese Hrvatske. Jako me zanima na koji način oni štite interese građana Hrvatske ukoliko mene ne puste", izjavio je Feđa.

On je zbog ove situacije bio primoran da pomjeri sastanak s producentima iz Evrope za Sloveniju.

"Ovo je u svakom smislu diskriminacija. Ima li ova naša država snage, volje, da protumjerama zaštiti ovo malo ponosa što je ostalo našim građanima?", poručio je Feđa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije