Feđa Isović komentirao Šestoaprilsku nagradu, Bracu i ko sve zaslužuje priznanje

Radiosarajevo.ba
Feđa Isović komentirao Šestoaprilsku nagradu, Bracu i ko sve zaslužuje priznanje
Photojoiner / Hadžiosmanović, Isović i Pašić

Feđa Isović, poznati bh. scenarista, na svom Facebook profilu se oglasio na izbor povodom dodjele Šestoaprilske nagrade Aliji Braci Hadžiosmanoviću

Podsjetimo, Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva ove godine su dobili akademik Mirko Pejanović, Merhamet, dr. Faruk Čaklovica i Alija Hadžiosmanović Braco, ali će im, zbog pandemije koronavirusa, nagrade biti naknadno uručene.

Za to vrijeme tvorac popularnog serijala „Lud, zbunjen, normalan“ na svom profilu se osvrnuo na posljednja dešavanja i njegov post prenosimo u cijelosti:

"Alija Hadžiosmanović Braco je SDA-ov (Skakin) izbor za dobitnika Šestoaprilske nagrada iz oblasti sporta. Trener nižerazrednog FK Vrbanjuša koji je postao viralno poznat po svojim mahalskim provalama, povicima, budalaštinama i zato što su ga ljudi ismijavali po internetu.

Nemam sumnje, SDA želi da sroza ovu nagradu jer je smatra ostavštinom komunističkog perioda. Molim vas da u komentarima navedete zaslužne sportske radnike koji nikada nisu dobili ovu nagradu. Ja ću početi sa Predragom Pašićem", napisao je Isović.

Ubrzo njegova objava je postala viralna i za kratko su njegovi Facebook prijatelji počeli, u skladu sa prijedlogom Isovića, davati svoje favorite za sportske radnike koji niikada nisu dobili ovu nagradu, a zaslužili su.

Tako su, osim Predraga Pašića, spomenuti još košarkaš Samir Avdić, bivši golman FK Sarajevo i trener Enver Lugušić, Nedžad Fazlija, vlasnik najboljeg plasmana jednog sportiste (streljaštvo, šesto mjesto Sydney 2000. godina) Bosanca na olimpijskim igrama, zatim košarkaški mag Boško Tanjević, nogometaši Muhamed Konjić, Fuad Muzurović, Safet Sušić...

U svakom slučaju zanimljiva ideja scenariste Isovića, o kojoj će se još sigurno pričati... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije