Evropska noć istraživača 2021: Idemo "Iza horizonta" i nagrađujemo!

0
Radiosarajevo.ba
Evropska noć istraživača 2021: Idemo "Iza horizonta" i nagrađujemo!
Foto: Evropska noć istraživača / Iza horizonta

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine više od deceniju okuplja sve ljubitelje nauke i istraživanja u najzabavniju i edukativniju proslavu naučnih dostignuća.

"U 2021. godini zajedno idemo Iza horizonta! te ćemo istaći vještine i znanje potrebne da se pripremimo za izazove budućnosti i upoznamo se sa svim prednostima vrhunskog i inovativnog istraživanja", poručili su organizatori ovog događaja.

Kao i do sada, Noć istraživača je multidisciplinarni događaj koji stavlja pozornost na nauku, tehnologiju, poduzetništvo, umjetnost i stvaraoce (STEAM) u Bosni i Hercegovini i širom regiona.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Šta donosi Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine u 2021. godini?

Kroz prilagođeni online i offline program, Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine će ponuditi bogati interaktivni, zabavni i obrazovni program.

Produženi program (24.9. – 24.10.2021.) posebnu pažnju posvećuje herojima nauke te će se kroz razgovore, intervjue, panel diskusije, eksperimente i posjete laboratorijama otkriti najnovija dostignuća i pobliže upoznati brojni talenti koji se skrivaju širom Bosne i Hercegovine.

Nauka je zabavna, vođena je znatiželjom, a kreativnost je upotpunjuje što je ideja vodilja svih aktivnosti Evropske noći istraživača Bosne i Hercegovine, a naročito za radionice i događaje namjenjene najmlađim istraživačima!

Koga nagrađuje Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine?

Kreativnost, znatiželja, želja i volja za učenjem i istraživanjem nas pokreću!

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresovane naučnike, istraživače, institucije, kompanije, laboratorije, institute i ljubitelje nauke da nam se i ove godine pridruže i predstave svoja dostignuća!

Za najbolje naučno-istraživačke projekte srednjoškolskih timova spremne su vrijedne nagrade, kao i za najbolje likovne radove osnovaca!

Sajam nauke i inovacija poziva sve istraživače i ljubitelje nauke da predstave svoje ideje i izume i osvoje vrijedne nagrade!

Za više informacija o programu i takmičenjima posjetite: www.nocistrazivaca.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije