Sjećanje na Maestra: Esad Arnautalić iza sebe je ostavio veliko djelo

Radiosarajevo.ba
Sjećanje na Maestra: Esad Arnautalić iza sebe je ostavio veliko djelo
Jedan od osnivača poznate sarajevske pop-rock škole Esad Arnautalić preminuo je na današnji dan 2016. godine u Sarajevu.

Maestro Arnautalić, koji je vrsni muzičar, kompozitor i dirigent, jedan je od utemeljitelja sarajevske rock scene, zbog čega je bio veoma cijenjen kako u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, tako i na prostorima cijele bivše Jugoslavije.

S njim je započela faza pop-rock muzike, a utemeljitelj je nekih festivala koji će ostati u vječnom sjećanju ljubitelja muzike, kao što su Vaš šlager sezone i Prvi Aplauz. Posebno je poznat bio njegov projekt Muzika raspoloženja, u okviru kojeg je okupio muzičare koji se nikada više neće sastati na jednom mjestu.

Poznat je i kao dirigent na tri takmičenja za pjesmu Eurovizije, te je sigurno da su Sarajevo, BiH, ali i cijeli svijet njegovom smrću izgubili još jednog velikana muzičke scene, po kojem je glavni grad BiH bio prepoznatljiv.

U znak sjećanja, osnivač grupe Indexi  i mlađi brat maestra, Ismet Nuno Arnautalić dirljivim video zapisom prisjetio se velikana muzičke scene. 

"Prije dvije godine, tačnije 5. decembra 2016. godine napustio nas je Maestro. Iza sebe je ostavio veliko djelo koje niko ne osporava", napisao je uz opis videa na svojoj Facebook stranici. 

Podsjetimo, Esad Arnautalić preminuo je 5. decembra 2016. u bolnici, u 77 godini života, a sahrana mu je bila održana na sarajevskom groblju Bare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije