Preminuo maestro Esad Arnautalić

Radiosarajevo.ba
Preminuo maestro Esad Arnautalić
Jedan od osnivača poznate sarajevske pop-rock škole Esad Arnautalić preminuo je danas u Sarajevu.

Maestro Arnautalić, koji je vrsni muzičar, kompozitor i dirigent, jedan je od utemeljitelja sarajevske rock scene, zbog čega je bio veoma cijenjen kako u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, tako i na prostorima cijele bivše Jugoslavije.

S njim je započela faza pop-rock muzike, a utemeljitelj je nekih festivala koji će ostati u vječnom sjećanju ljubitelja muzike, kao što su "Vaš šlager sezone" i "Prvi Aplauz". Posebno je poznat bio njegov projekt "Muzika raspoloženja", u okviru kojeg je okupio muzičare koji se nikada više neće sastati na jednom mjestu.

Poznat je i kao dirigent na tri takmičenja za pjesmu Eurovizije, te je sigurno da su Sarajevo, BiH, ali i cijeli svijet njegovom smrću izgubili još jednog velikana muzičke scene, po kojem je glavni grad BiH bio prepoznatljiv.

Esad Arnautalić preminuo je sinoć u bolnici, u 77 godini života, a sahrana će mu biti održana u srijedu na sarajevskom groblju Bare.

In memoriam / Amir Misirlić: Odlazak kuma sarajevske pop scene

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije