Sarajevo: Ekonomski fakultet poželio dobrodošlicu za više od 600 novih studenata

J. Ć.
Sarajevo: Ekonomski fakultet poželio dobrodošlicu za više od 600 novih studenata
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Ekonomski fakultet u Sarajevu dočekao nove studente
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu u ponedjeljak, 1. oktobra dočekao je više od šest stotina brucoša dodiplomskog studija u akademskoj 2019./20. godini.

Ekonomski fakultet: Otvoren prvi međunarodni MBA studij  

"Ekonomski fakultet u Sarajevu danas svoja vrata otvara za više od 600 studenata Prve godine i sa zadovoljstvom moram konstatirati da je interes mnogo veći nego što je to prošlih godina bilo. Sasvim je sigurno da su naši studenti prepoznali kvalitetu onoga što nudi Ekonomski fakultet u Sarajevu, i meni je zaista drago što smo ih danas ovdje primili sve", rekla je za Radiosarajevo.ba dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Jasmina Selimović. 

Ekonomski fakultet u Sarajevu, kako kaže, cijeli niz godina nudi nastavu na engleskom jeziku koja je usklađena s onim što su moderni svjetski trendovi i generalno nastavni i naučni proces. 

Ekonomski fakultet u Sarajevu dočekao nove studente - undefinedJasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba)

Doček dobrodošlice na ovoj visokoobrazovnoj instituciji organiziran je na prvim predavanjima po odgovarajućem rasporedu.

Dekanesa Selimović se obratila i brucošima te im zaželjelja dobrodošlicu.

"Došli ste, sasvim sigurno, na najbolji Ekonomski fakultet u Bosni i Hercegovini. Sigurna sam da će svi profesori i saradnici dati sve od sebe da to povjerenje i opravdaju", poručila je Selimović. 

Ivona Antolović iz Žepča jedna je od budućih studenata koja je za Radiosarajevo.ba kazala da je sretna što je upisala upravo ovaj fakultet i smjer Menadžment. 

Ekonomski fakultet u Sarajevu dočekao nove studente - undefined
Ivona Antolović iz Žepča, brucošica  (Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba)

"Odlučila sam se za Menadžment jer je to ono što me je oduvijek privlačilo i imala sam želju to malo više istražiti. Nadam se da ću imati dobra iskustva", rekla je Antolović.

Srednjoškolci su ove godine izrazili ogromno interesovanje za studiranjem na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a ponuđen im je izbor studiranja na odsjecima Ekonomija, Menadžment ili Visoka poslovna škola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije