Indijski gurui i njihovi sljedbenici posjetili bosansku Piramidu sunca

Radiosarajevo.ba
Indijski gurui i njihovi sljedbenici posjetili bosansku Piramidu sunca
Bosanske piramide postale su svjetska atrakcija koja privlači posjetioce iz čitavog svijeta.

Arheologija, nauka, energija, duhovnost, ljekovitost, harmonija s prirodom… razlozi su privlačnosti najvećih i najstarijih piramida izgrađenih u Visokom.

U maju 2017. u Bosansku dolinu piramida došla su dva indijska duhovna učitelja sa svojim poštovaocima.

Grand Master Brahmarshi Patriji došao je s grupom od 128 sljedbenika iz Indije, Singapura, Tajvana, Kine, Malezije, Europe i Amerike. Patriji je poznat kao začetnik nove vrste meditacije (“Meditacija je jako, jako jednostavna”, glasi njegovo učenje) i propagator vegetarijanizma.

Istovremeno, u Visokom je boravio i spiritualni lider i filantropist Mohanji, čija je osnovna poruka “Bezuslovna ljubav je naša istinska priroda”. Uz njega je bilo i 113 posjetelja iz Srbije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Latvije, Indije i niza drugih zemalja.

Dvojica svjetskih duhovnih lidera su se susreli ispred ulaza u prahistorijski Podzemni labirint Ravne. Srdačan susret prošao je u jedinstvenom komentaru da je kompleks piramida u Visokom postao mjesto susreta dvije kulture, Istočne i Zapadne i spajanja najboljih vrijednosti dva svijeta, saopćeno je iz Arheološkog parka Piramida sunca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije