Društvene mreže o povratku prof. dr. Gavrankapetanovića

Radiosarajevo.ba
Društvene mreže o povratku prof. dr. Gavrankapetanovića
PrtScr / Reakcije na društvenim mrežama u vezi odluke UO KCUS-a

Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) vratio je profesora doktora Ismeta Gavrankapetanovića na Medicinski fakultet u Sarajevu, nakon što mu je prethodno otkazan ugovor o radu. 

Prihvaćen je njegov prigovor protiv rješenja dekana Medicinskog fakulteta o prestanku ugovora o radu, čime je automatski poništeno rješenje koje je potpisala dekanesa Semra Čavaljuga.

Prof. Gavrankapetanović je u prvoj svojoj reakciji nakon što je saznao za ovu odluku kazao da se "pravna bitka nastavlja za sve obespravljene, za kolege koje toliko mogu prenijeti studentima".

Nakon što je javnost saznala za odluku UNSA-e (šest glasova za i tri protiv) na društvenim mrežama oglasili su se prijatelji, pacijenti i mnogi oni koji cijene uglednog doktora…

“Pravda ipak pobjeđuje…. Bravo”, napisala je Irina Lovrić.

Hajra Janjić je napisala da se poštenje uvijek isplati.

“Ko čeka, taj dočeka. Čestitke”, dodala je ona.

Nudžeim Semić je poželio sreću profesoru Gavrankapetanoviću.  

Reakcije na društvenim mrežama u vezi odluke UO KCUS-a - undefined

PrtScr: Reakcije na društvenim mrežama u vezi odluke UO KCUS-a

“To je profesor svim profesorima.To sam se lično uvjerio kao njegov pacijent dugi niz godina. Ismet Gavrankapetanović je prije svega insan,i veliki moralista za jednog pacijenta pa tek onda ljekar svjetskog kalibra”, naglasio je Semić.   

Slično je na Facebooku napisala Jasmina Glibanović.

“Ismet Gavrankapetanović vrhunski profesor i veliki insan ... Ovo pišem iz ličnog iskustva... 
Sretno od srca”, dodala je ona.

“Bar nešto dobro čovjek da pročita u zadnje vrijeme”, napisala je Dinka Bašić Spahić.

Podsjetimo, prof. dr. Gavrankapetanović početkom godine dobio je otkaz na Medicinskom fakultetu nakon što je s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prešao da radi u Opću bolnicu kao ortoped.

Osim Gavrankapetanoviću, ugovori na Fakultetu raskinuti su i velikom broju drugih profesora i asistenata koji su u približno istom periodu napustili KCUS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije