Veliko zanimanje za trening cijenjenog stručnjaka Dr. Ranka Rajovića

Radiosarajevo.ba
Veliko zanimanje za trening cijenjenog stručnjaka Dr. Ranka Rajovića
Foto: Radiosarajevo.ba / Ranko Rajović

Početkom decembra u Novotel hotelu Bristol (8 i 9. decembar) održat će se premium trening sa dr. Rankom Rajovićem, ekskluzivno i prvi put o temi temama za školski i predškolski uzrast.

Modul 1 (subota) je namijenjen za predškolski uzrast na temu "Razvoj mozga i fiziologija učenja".

Modul 2 (nedjelja) podrazumijeva školski uzrast na temu "Sprječavanje poremećaja koncentracije i pažnje kod djece školskog uzrasta".

Dvodnevni trening vodit će uvaženi spec. dr. Ranko Rajović (internista i neuroendokrinolog), ujedno osnivač NTC škola i učenja (Nikola Tesla Centar iz Srbije) i Odsjeka za darovite. 

Dr. Rajović: Djeca trebaju ići uzbrdo i nizbrdo, jesti čvrstu hranu i smijati se

Ekskluzivno: Savjeti najvećeg balkanskog eksperta za roditeljstvo

Član je Borda direktora svjetske Mense te predsjednik Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu. Njegov program se realizuje u 20 država od čega je trenutno devet evropski akreditovano.

Predstojeći specijalizovani program namijenjen je za edukaciju pedagoga, odgajatelja, učitelja i roditelja te svih zainteresiranih iz javnog i privatnog sektora.

Pomenutim treningom se omogućava jednostavno usvajanje potrebnih znanja i vještina koje se mogu primijeniti u svakodnevnim aktivnostima u radu sa djecom. Posebna pažnja bit će usmjerena na prevenciju štetnih aktivnosti, tj. faktore razvoja djeteta i kako oni blokiraju ili pozitivno utiču na razvoj.

Nadalje će biti govora o pojmovima fiziologije učenja te tehnikama kako kod djece probuditi doboku pažnju i hiper pažnju.

Obzirom na veliku zainteresiranost za učešće, preporučujemo blagovremene prijave i uplate putem prijavnog obrasca: http://bit.ly/PRIJAVAZAMODULE.

Za više informacije pozovite info line 061 39 33 78 Ajla Gljiva (12:00-18:00) ili posjetite fb event: Razvoj mozga i filozofija učenja s dr. Rankom Rajovićem na fb stranici Shigoto design.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije