Za Roditeljsku kuću na donatorskoj večeri prikupljeno 260.000 KM

Radiosarajevo.ba
Za Roditeljsku kuću na donatorskoj večeri prikupljeno 260.000 KM
Sarajevski hotel Holiday sinoć je bio mjesto gdje su ljudi dobrog srca na donatorskoj večeri "Srce za djecu koja boluju od raka" prikupili 260.000 KM za održivost Roditeljske kuće u kojoj borave porodice mališana oboljelih od karcinoma iz cijele BiH

Prije tri mjeseca započet je projekt "Super recept za Roditeljsku kuću", s osnovnim ciljem podizanja svijesti o važnosti Roditeljske kuće u Sarajevu i s nastojanjem da se sistemski riješi problem njenog finansiranja.

Događaj su podržale brojne poznate ličnosti, a između ostalih i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, selektor Nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, fudbaleri Elvir Bolić i Muhamed Konjić, glumac Enis Bešlagić i druga imena iz svijeta kulture i javnog života.

Jedan od najvažnijih trenutaka večeri je obećanje premijera FBiH Fadila Novalića da će se riješiti sistemsko finansiranje Roditeljske kuće,što je zapravo glavni problem ove ustanove, budući da se kuća sama finansira, i to od donacija.

Za potrebe normalnog funkcioniranja Roditeljske kuće potrebno je 150.000 KM na godišnjem nivou i ta sredstva ne smiju biti upitna. Svi oni koji su bili učesnici emisije ''Super recept za Roditeljsku kuću''. Svi oni, njih 44, uz zaposlene na Hayat TV-u, ambasadori su i pokretači ovog projekta, uz idejnog tvorca, dugogodišnju urednicu Hayata Aidu Mahmutović.

Mnogo puta do sada je isticana važnost postojanja Roditeljske kuće za roditelje oboljele djece koja nisu iz Sarajeva, a sinoć je u direktnom prijenosu na Hayat TV-u organizirana donatorska večer te je na taj način pomognuto djeci kojoj je pomoć zaista potrebna.

Tokom cijele sezone emisije "Super recept za Roditeljsku kuću" na Hayat TV-u bilo je riječi o pomoći koja je potrebna za normalno funkcioniranje Roditeljske kuće. Gledatelji su svoj doprinos mogli dati pozivom na donatorski broj BH Telecoma 090 292 014. Jednim pozivom donirane su 3 KM.


Za pomoć rada Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ uplate se mogu izvršiti na broj žiro računa: 161 00000 388 90124

Za uplate iz inozemstva: BA39161 00000 388 901 24 S.W.I.F.T. šifra RZBABA2S Raiffeisen bank d.d. BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije