Džeko u Roditeljskoj kući: Važno da su vaši roditelji ovdje s vama i uz vas

Radiosarajevo.ba
Džeko u Roditeljskoj kući: Važno da su vaši roditelji ovdje s vama i uz vas
Posjeta ambasadora UNICEF-a Edina Džeke oduševila je u petak djevojčice i dječake koji s roditeljima borave u Roditeljskoj kući u Sarajevu koja pruža smještaj za djecu oboljelu od raka i njihove porodice.

Nogometnog reprezentativca i kapitena BiH te prvotimca italijanske Rome djeca su dočekala uz zvuke bh. navijačke himne i svi su jedva čekali da porazgovaraju i fotografiraju se sa svojim nogometnim idolom. Džeko je Roditeljskoj kući donirao dio sredstava od Državne nagrade za sport koju mu je uručilo Vijeće ministara BiH, a dio će donirati kao podršku transformaciji dječijih domova u Tuzli i Mostaru.

“Kada god sam bio u bilo kojoj teškoj situaciji, moji roditelji su bili uz mene, i veoma je važno da su vaši roditelji ovdje s vama i uz vas. Ovdje sam da pomognem na bilo koji način na koji mogu, nadam se da će ubuduće biti još sličnih donacija jer vam je potrebna podrška, i vjerujem da ćete uz podršku svih nas i posebno vaših roditelja i njihovu ljubav svi uspjeti da pobijedite bolest i da ozdravite kao što su to uspjeli vaši drugari koji su također danas ovdje s nama”, kazao je Džeko u obraćanju djeci i roditeljima u Roditeljskoj kući.

Predstavnica UNICEF-a za BiH Geeta Narayan također je istakla važnost toga da djeca budu u porodici i sa porodicom, pa i u slučajevima kada djeca moraju biti daleko od svoje kuće radi liječenja.

“U UNICEF-u radimo za dobrobit djece širom svijeta i zalažemo se za dječija prava, a moja uloga ovdje je podrška djeci u BiH. Drago mi je da vidim kako su djeca ovdje sa svojim roditeljima, kako su tu i njihove sestre i braća, jer vaša podrška, podrška porodice, nešto je što je djeci najvažnije”, kazala je Geeta Narayan.

Potpredstejdnik Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” Fikret Kubat i generalna sekretarka Udruženja Jasna Vatreš uručili su zahvalnicu Edinu Džeki u ime djece te članica i članova.

“Vas zovu dijamant, a naša djeca ovdje su naši dijamanti i naši heroji. Većina njih se uspjela izliječiti, ali tu su i oni koji su još na terapiji i koji su došli da te vide, a svi skupa smo se radovali ovom susretu koji nam jako puno znači”, kazala je Jasna Vatreš.

Produžena saradnja s UNICEF-om: “Sretan sam što sarađujem s UNICEF-om i dobro je imati vas ovdje”

Edin Džeko prvi je ambasador UNICEF-a za BiH, i od 2009. godine posvećen je radu na promoviranju dječijih prava i podršci djeci širom BiH koju obilazi kad god mu se pruži prilika. U susretu s Geetom Narayan, predstavnicom UNICEF-a za BiH, Džeko je kazao je kako će i narednih godina biti predan toj ideji te da će nastaviti da bude ambasador djece u BiH i sa zadovoljstvom nastaviti saradnju s UNICEF-om.

“Sretan sam što sarađujem s UNICEF-om i dobro je imati vas ovdje kao podršku za svako dijete”, kazaoje Džeko, a nakon što je predstavnici UNICEF-a uručio dres “Rome” sa svojim potpisom i dobio novu majicu UNICEF-a u kojoj će nastaviti da obilazi i podržava djecu u BiH, dogovorene su i sljedeće aktivnosti za ovu godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije