Donatorska noć 'Osmijeh svaki dan' za pomoć radu Roditeljske kuće

Fena
Donatorska noć 'Osmijeh svaki dan' za pomoć radu Roditeljske kuće
Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH) u suradnji s Udruženjem "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" organizirala je večeras u Sarajevu donatorsku noć pod nazivom "Osmijeh svaki dan".

Cijena ulaznice za donatorsku noć bila je 100 KM, posjećenost je bila dobra, a prikupljeni novac bit će usmjeren kao pomoć za rad tog udruženja i Roditeljske kuće u kojoj tokom liječenja borave djeca i njihovi roditelji.

Sudionike večeri pozdravili su izvršna direktorica AmCham BiH Violeta Čibukčić i potpredsjednik Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" Fikret Kubat, te majka liječenog djeteta Atifa Buldić - Bešić.

Uručena su priznanja donatorima, a prikazan je i video spot za pjesmu "Osmijeh je moj znak", koji je posvećen djeci iz Roditeljske kuće i autorsko je djelo Ammare Mistrić.

Roditeljska kuća, kao i Udruženje egzistiraju zahvaljujući senzibilitetu pojedinaca i dijela društvenih struktura.

Podrška i pomoć radu dolaze u različitim vremenskim intervalima, bez kontinuiteta koji je vrlo bitan za adekvatno liječenje i tretman oboljele djece.

Roditeljska kuća na Jezeru projekt je Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", a namijenjena je za smještaj djece oboljele od malignih oboljenja i njihovih roditelja koji dolaze izvan Kantona Sarajevo.

U toj kući pruža se i stručna psihosocijalna pomoć i podrška djeci i roditeljima, a sve s ciljem prevencije i prevazilaženja psiholoških problema.

Kuća za roditelje djece oboljele od raka može primiti deset porodica, a kapaciteti su uglavnom popunjeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije