Dječije radionice sa obučenim psom i instruktorima za obuku pasa

Radiosarajevo.ba
Dječije radionice sa obučenim psom i instruktorima za obuku pasa
Osnovci iz tri škole u Kantonu 10 su u ponedjeljak, utorak i srijedu sudjelovali u Dogs Trust radionicama za djecu, ovaj put uz pravog, obučenog psa pod nadzorom dva stručna instruktora iz Škole za pse koji su inače veterinarske struke.

U okviru uvijek dobro prihvaćene, edukativno-zabavne radionice, djeca su pod nadzorom edukatorice i instruktora za obuku pasa, na praktičan način naučila o pravilnom pristupu psu, te su također s veterinarskim stručnjacima razgovarala o važnosti higijene nakon kontakta sa psima, kao i o pravilnoj brizi i značaju vakcinacija i sterilizacije pasa.

Radionice su, u povodu posjete edukatorice, instruktora za obuku pasa, te veterinarskih stručnjaka iz Predstavništva Fondacije Dogs Trust, održane u osnovnoj školi “Fra Lovro Karaula” u Livnu, osnovnoj školi “Glamoč”, te osnovnoj školi “Stjepana Radića” Prisoje.

Dogs Trust radionice za školsku djecu koje se u Kantonu 10 provode u suradnji s Udrugom za zaštitu životinja “O” već tri godine, dio su sveobuhvatne podrške Fondacije Dogs Trust u uspostavi zakonskog, efikasnog, humanog i održivog rješenja problema pasa lutalica u BiH.

Pored Kantona 10, Program edukacije školske djece se uz odobrenja lokalnih ministarstava obrazovanja uspješno provodi i u Kantonu Sarajevo, Sarajevsko-zvorničkoj regiji, gradu Banja Luka i Tuzlanskom kantonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije