Dogs Trust najavljuje: Druženje s londonskim 'šaptačem psima'

Radiosarajevo.ba
Dogs Trust najavljuje: Druženje s londonskim 'šaptačem psima'

Alasdair Bunyan, stručnjak za ponašanje i trening pasa, gost je predstavništva Fondacije Dogs Trust u Bosni i Hercegovini, koje vas poziva na druženje s njim. 

Događaj je otvoren za sve vlasnike pasa, a termin za druženje sa stručnjakom rezerviran je u četvrtak, 9. 7. 2015. od 18.00 do 20.00 sati u cafeu Mucha Lucha (Kafe Hag), ulica Kotromanića 11 u Sarajevu. 

Bunyan će događaj otvoriti malom uvodnom prezentacijom, nakon čega će vlasnicima, na praktičan način, s njihovim ljubimcima, pomoći da bolje razumiju ponašanje, “jezik” i načine komunikacije pasa. 

Ovaj "šaptač psima" nalazi se u posjeti predstavništvu Fondacije u okviru priprema za podršku u obučavanju lokalnih stručnjaka u procjeni ponašanja pasa, kao još jednog segmenta u kojem je Fondacija u mogućnosti podržati uspostavu sistema koji bi sigurno riješio problem pasa lutalica trajno, održivo, po zakonu i naravno, humano. 

Fondacija ima znatna neiskorištena sredstva namijenjena podršci sistemu kao jedinog načina da se problem ne maskira već trajno riješi, i nada se da će se lokalne vlasti odgovorne za provedbu Zakona i rješavanje problema pasa lutalica odazvati našim pozivima, te iskoristiti podršku, što je u korist svih građana Kantona Sarajevo, saopćeno je. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije