Dobre priče na jednom mjestu: Uskoro 3D virtuelni festival "Pusti priču da živi"

0
Radiosarajevo.ba
Dobre priče na jednom mjestu: Uskoro 3D virtuelni festival "Pusti priču da živi"
Foto: Imep / 3D virtuelni festival "Pusti priču da živi"

Mnoge priče imaju potencijal da utiču na stavove pojedinaca i javnosti, izmijene pogled na svijet i usmjere tokove. U vremenu digitalne i informacijske umreženosti, svaka priča može biti vidljiva, dostupna i zanimljiva ukoliko je predstavljena na pravi način.

Tim povodom, Centar za promociju civilnog društva (CPCD) vas poziva da učestvujete na prvom 3D virtuelnom festivalu „Pusti priču da živi“ u utorak, 22.2.2022. godine s početkom u 11 sati.

Kroz tri tematske cjeline: Nove medijske forme, Ljudska prava i Korupcija, ovaj jedinstven medijski ima za cilj prikazati različite primjere uspješnih priča koje su realizirane u okviru USAID-ovog Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP).

Sjećanje na velikog pjesnika: Tragedija Osmana Đikića

Sjećanje na velikog pjesnika: Tragedija Osmana Đikića

3D virtuelni festival "Pusti priču da živi" je jedinstveni medijski događaj koji je otvoren za širu javnost, a svi zainteresirani mogu učestovati nakon registracije na ovom LINKU.

Opširnije o festivalu govori Marijana Ušanović, menadžerica za komunikacije Centra za promociju civilnog društva, koja kaže kako je namjera organizatora da se kroz virtualni festival doprinese osnaživanju i razvoju kulturne i medijske scene u Bosni i Hercegovini:
"Pored prikazivanja raznovrsnog medijskog sadržaja, tematskih diskusija i multimedijalne virtuelne izložbe, cilj ovakvog jedinstvenog događaja jeste omogućiti prostor za umrežavanje, edukaciju i zalaganje za održivost i razvoj nezavisnih medija u BiH. Centar za promociju civilnog društva već 25 godina aktivno radi na stvaranju podržavajućeg okruženja za razvoj civilnog društva u BiH i čvrsto vjerujemo da održivi nezavisni mediji, koji sarađuju s aktivnim građanima / kama i organizacijama civilnog društva, značajno doprinose razvoju demokratskog društva. "Ulaz" na festival je slobodan za sve zainteresovane, registracija je vrlo jednostavna, a mi garantujemo novo virtuelno iskustvo i, vjerujemo, bolji pogled na medijsku budućnost!"

Osim video projekcija medijskih predstavnika i organizacija (korisnika i korisnica IMEP grantova), učesnici su pozvani da pogledaju i multimedijalnu izložbu, te da sudjeluju u diskusijama kojima se želi pronaći odgovore na pitanja: "Ulazimo li u novu eru medijskih formata", "Mediji i civilno društvo u borbi za ljudska prava: Da li je novinarsko pero dovoljno za ovu borbu", te "Istraživati i praviti medijske sadržaje o korupciji ili biti koruptivan? Šta je svrsihodnije u Bosni i Hercegovini?"

Među autorima čiji će multimedijalni radovi biti prikazani su Helem Nejse, Ivan Ramadan, Armin Bungur, Zoran Ćatić, Elameri Škrgić. Prisutnima će se obratiti i Radenko Udovičić.

Događaj će se odvijati u tri virtuelne dvorane koje su u virtuelnom okruženju i nose nazive tri bh. grada – dvorana Sarajevo, dvorana Mostar i dvorana Banja Luka, kroz koje će nas voditi domaćica festivala Emela Burdžović Slipičević.

Program 3D virtuelnog festivala "Pusti priču da živi" dostupan je na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije