Kako je anonimni dobročinitelj uljepšao odrastanje mališanima iz Ključa

L. K.
Kako je anonimni dobročinitelj uljepšao odrastanje mališanima iz Ključa

Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem.

Polovinom juna u medijima je odjeknula jedna topla priča – učenici OŠ "Sanica" iz Ključa su išli na edukativni izlet u Sarajevu povodom desete godišnjice postojanja škole. Sve troškove ekskurzije, dakle, prevoza, ulaznica i džeparca za učenike u potpunosti je snosio anonimni donator. Naime, donator se dogovorio s odgovornima iz škole i donirao iznos od 5.000 KM.

Kontaktirali smo direktoricu OŠ "Sanica" – Azru Šulić koja je za Radiosarajevo.ba rekla da je put isplaniran u koordinaciji direktora škole, pedagoga i nastavnika od prvog do devetog razreda. Na ovaj put u Sarajevo išlo je 102 učenika i 14 nastavnika, uzrasta od osam do petnaest godina. Direktorica Šulić navodi da njihovi učenici, u skladu sa svojim interesima, posjećuju gradove koji se nalaze u cijeloj Bosni i Hercegovini.

"Na osnovu programa rada škole, redovno se planiraju izleti i ekskurzije. Ovo nije jedini put da naša djeca dolaze u veće gradove. Povod za organizaciju ovog izleta je bio isključivo u dogovoru sa donatorom. Ono što je važno u ovoj priči jeste osjećaj društvene odgovornosti donatora kada su u pitanju djeca te iskrena namjera da se djeci uljepša odrastanje i omogući sticanje novih iskustava“, navodi direktorica Šulić.

Direktorica navodi da su u Sarajevu obišli Zemaljski muzej, Trebevićku žičaru, Parlament Bosne i Hercegovine i kulturno-historijske ljepote Baščaršije:

"Stariji učenici su najviše uživali u vožnju Trebevićkom žičarom, dok se mlađim učenicima najviše dopao sadržaj Zemaljskog muzeja.“

Na pitanje kako je odlučeno da novac bude baš utrošen na ovaj put, direktorica Šulić govori da je put u Sarajevo bio odluka donatora.

Zahvaljujući anonimnom donatoru, maleni Ključani su imali nezaboravan put u Sarajevo koji će im dugo ostati u lijepom sjećanju.

Čovjek je sretan onoliko koliko je sposoban usrećiti druge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije