UNICEF / "Dijete je dijete": Predstavljene priče djece iz migrantskih centara iz cijele BiH

15. 11. 2019. u 13:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 93

UNICEF u Bosni i Hercegovini i Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini povodom obilježavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima djeteta u Bosni i Hercegovini organizirali su događaj pod nazivom “Dijete je dijete”, koji je održan u prostorijama Info centra Evropske unije u BiH u Sarajevu.

Tokom događaja predstavljene su priče djece koja su boravila u migrantskim prihvatnim centrima u Bosni i Hercegovini, a izvela su ih djeca polaznika dramske akademije Helen O’Grady iz Sarajeva.

Takođe, prikazan je i video pod nazivom “Pričaj mi”, u organizaciji internacionalne fondacije Humanost u akciji, nastao tokom istoimene kampanje, posvećene podizanju svijesti među građanima Bosne i Hercegovine o patnjama djece i adolescenata imigranata koji su pobjegli iz svojih zemalja u potrazi za sigurnošću i boljim životom.

Događaj “Dijete je dijete” je upotpunio i tri izložbe – izložba radova djece i mladih iz migrantskih prihvatnih centara iz cijele BiH, izložba fotografija nastalih tokom kampanje “Pričaj mi”, te izložba postera “Dijete je dijete”, koje su za UNICEF u Bosni i Hercegovini kreirali mladi umjetnici i dizajneri, učesnici Pop Up Sarajevo studentskog festivala dizajna i vizuelnih komunikacija.

Svi radovi su izloženi u atriju zgrade Evropske unije u Bosni i Hercegovini i mogu se pogledati od 11. do 22. novembra 2019. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA