Dečki u plavom / Danas je posljednji dan za prijave na trku "Trčim - Uživam - recikliram"

12. 10. 2021. u 12:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Svi ljubitelji rekreativnog trčanja pozvani su da se prijave još danas na atraktivnu sportsko-ekološku utrku 'Trčim - uživam - recikliram'.

U organizaciji udruženja Dečki u plavom, sada već tradicionalna "reciklažna" utrka održat će se u subotu 16.10.2021. godine u naselju Briješće polje (Općina Novi Grad Sarajevo), sa dužinom staze od 6000 metara.

Utrka je specifična po tome što trkači učešće osiguravaju na način da prikupe i donesu PET i ALU ambalažu u zamjenu za učesničke startnine. Prikupljena ambalaža se preuzima i reciklira.

Danaas je objavljen i izgled sportske kape kakvu će dobiti svi registrirani učesnici trke.

"Bitno je istaknuti da se urka organizira izvan urbanog dijela Grada kako bismo što manje remetili saobraćaj i komfor građana Sarajeva, te da se utrka organizira bez financijske podrške lokalnih vlasti ili međunarodnih organizacija. Ova utrka je naš skromni doprinos čistijem i ljepšem Sarajevu" izjavio je Darko Lončar, predstavnik organizatora.

Svi zainteresovani mogu pronaći više informacija i obrazac za prijavu na zvaničnoj stranici www.deckiuplavom.ba

 Treća utrka

Oficijelni vizual:  Treća utrka "Trčim - uživam - recikliram"

Ova sportsko-ekološka manifestacija je jedinstvena u Bosni i Hercegovini, a cilj je ukazati na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću, doprinijeti izgradnji zdravih navika i uticati na razvijanje većeg stupnja ekološke svijesti i očuvanja životne sredine.

Premijerno izdanje ove utrke održano je u oktobru 2020. godine, a prikupljeno je oko 4500 komada PET ambalaže koja je reciklirana u KJKP „Rad“. Na drugom izdanju utrke organiziranom u aprilu 2021. godine povodom Dana planete Zemlje prikupljeno je 9.773 PET ambalaže.

Za treće uzdanje manifestacije cilj je skupiti preko 10.000 komada PET ambalaže i 1.000 komada ALU ambalaže.

Partneri projekta: EKO ŽIVOT doo Tuzla, KJKP “RAD” Sarajevo, Carlsberg BH, Argeta BH. Medijski partner: Radio Sarajevo


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)