Dan ustanka naroda BiH protiv fašizma obilježen u Banjoj Luci

2
AA
Dan ustanka naroda BiH protiv fašizma obilježen u Banjoj Luci
FOTO: AA / Polaganje cvijeća u Banjoj Luci

Povodom obilježavanja 27. jula - Dana ustanka naroda BiH protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas je odata počast polaganjem cvijeća na Spomeniku palim Krajišnicima na Banj brdu u Banjoj Luci.

U ime Grada Banja Luka, vijenac je položio gradski menadžer Bojan Kresojević koji je kazao "da smo danas ovdje na ovom mjestu jer osjećamo dužnost da odamo počast našim časnim precima, narodnim herojima koji su ustali u borbi protiv okupatora u Drugom svjetskom ratu".

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi bosanskohercegvoačkog entiteta RS Duško Milunović kazao je da je narod sa ovog područja pokazao da je slobodarski i da je dao značajan doprinos u slamanju fašizma.

Povodom obilježavanja 80. godišnjice ustanka protiv fašizma, vijence su danas položile i delegacije banjalučkog SUBNOR-a i njihovi gosti, predstavnici Trećeg Republika Srpska pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Udruženja logoraša 2. svjetskog rata, boračke organizacije i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije