Dan općine Stari Grad: Halid Bešlić i Hari Mata Hari dobili vrijedna priznanja

Fena
Dan općine Stari Grad: Halid Bešlić i Hari Mata Hari dobili vrijedna priznanja
Povodom 2. maja, Dana Općine Stari Grad Sarajevo, veliki broj delegacija iz BiH, regije i svijeta stigao je danas u Sarajevo, kako bi učestvovali na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad.

Tom prilikom načelnik Ibrahim Hadžibajrić istakao je da općina Stari Grad ima 22 bratimske općine i gradove, te da su svi oni prijatelji Starog Grada u cijelom svijetu.

Na svečanoj sjednici, koja je održana u Domu Oružanih snaga BiH, danas su najzaslužnijim pojedincima i kolektivima dodijeljena priznanja i povelje, a načelnik Hadžibajrić je Općinsku povelju sa zlatnim štitom uručio borcu ARBiH Samiru Salihagiću.

Povelje sa grbom Općine Stari Grad dobi je bivši predsjednik Općine Stari Grad od 1990. do 1994. godine Selim Hadžibajrić, FK Vratnik, te književnik za djecu i mlade Fahrudin Kučuk.

Kolektivno, odnosno pojedinačno priznanje „Zlatni sebilj“, dobila je Ambasada Kraljevine Švedske, Ambasada Švicarske Konfederacije, te golman fudbalske reprezentacije BiH Asmir Begović.

Starogradski policajac godine je Asmir Tatlić, pripadnik PU Stari Grad.

Načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić je uručio zahvalnice za doprinos u promoviranju i razvoju Općine Stari Grad Hajrudinu Varešanoviću i Halidu Bešliću.

Priznanje za doprinos regionalnoj saradnji u oblasti turizma Rasimu Ljajiću bit će uručeno naknadno, jer zbog obaveza, koje njegov kabinet nije mogao unaprijed predvidjeti, otkazao je dolazak u Sarajevo. Iz istih razloga otkazana je i promocija projekta Biznis Plus i Stari Grad s Vladom Srbije “Putevima Valtera” koja je trebala biti održana sutra.

Povodom Dana općine, ispred Katedrale, večeras će biti održan koncert “Legende Starom Gradu” na kojem će nastupiti: Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Enes Begović, Nihad Alibegović, Ibro Bublin, Arif Alajbegović i Almir Hukelić Aka s Akademijom Pink Panter. Voditelj programa je glumac Enis Bešlagić. Koncert je otvoren za sve građane.

U okviru manifestacije u petak će biti održana 3.međunarodna konferencija “Sarajevo i svijet”, a tema konferencije je agresija na BiH, postratni period Sarajeva i BiH. Također, sutra će u velikoj sali ove općine početi i regionalna konferencija o turizmu, sa posebnim osvrtom na porodični i mali turizam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije